Mέρκελ: “Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο προς τη βελτίωση”

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ απάντησε σε ερωτήσεις περίπου 150 εκλογέων, σε μια εκπομπή διαλόγου η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Η κα Μέρκελ, που στεκόταν όρθια μπροστά σε ένα γυάλινο βάθρο, απαντούσε στις διάφορες ερωτήσεις τις οποίες της έθεσαν οι ψηφοφόροι. Ερωτηθείσα πώς θα βαθμολογούσε την προεκλογική εκστρατεία σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10, η Μέρκελ απάντησε “οι εκλογές είναι πολύ συναρπαστικές, άρα είναι κοντά στο 10”.

Ταυτόχρονα η κα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση ενός από τους παριστάμενους ψηφοφόρους που αυτοπαρουσιάστηκε ως ιταλοέλληνας και της ζήτησε να εξηγήσει γιατί αρνείται να χορηγήσει πιο γενναιόδωρη βοήθεια στις χώρες της ευρωζώνης, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση χρέους, υπερασπίστηκε τις πολιτικές λιτότητας των οποίων η ιδία υπήρξε η κυριότερη υπέρμαχος στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι “βλέπουμε τώρα τις πρώτες επιτυχίες τους. Η Ιταλία βγήκε από την διαδικασία, της ΕΕ, για το υπερβολικό έλλειμμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο προς τη βελτίωση”.

“Οι διαρθρωτικές αδυναμίες στις οικονομίες αυτών των κρατών πρέπει να διορθωθούν”, επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι “είναι καλύτερο να είμαστε σκληροί ο ένας με τον άλλο τώρα”.

“Η καρδιά μου χτυπά με ενθουσιασμό για τους άλλους στην Ευρώπη”, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια να διαψεύσει ότι δεν νιώθει συμπόνια για τους πολίτες σε άλλες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ