Οι mobile εφαρμογές που συνεργάζονται καλύτερα με το Dropbox

Το Dropbox είναι μία υπηρεσία online αποθήκευσης και διαχείρισης αρχείων που έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη και επιτυχημένη. Κατά συνέπεια, αρκετές mobile εφαρμογές ενσωματώνουν λειτουργίες για μεταφορά των αρχείων σας στο Dropbox.

“Καταλύτης” για αυτό, ήταν η διάθεση του Datastore, ενός API του Dropbox που επιτρέπει στους προγραμματιστές να αποθηκεύουν ρυθμίσεις και δεδομένα mobile εφαρμογών στη δημοφιλή υπηρεσία.

Έτσι οι τελικοί χρήστες, επιτρέποντας στην εφαρμογή να προσπελάσει τον λογαριασμό τους στο Dropbox, μπορούν να εισάγουν και να εξάγουν online τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα των εφαρμογών τους σε κάθε συσκευή τους. Κάποιες από τις εφαρμογές με την καλύτερη συμβατότητα είναι οι παρακάτω, διαθέσιμες μόνο για iOS, εκτός της πρώτης, που κυκλοφορεί και για Android.

Nimble
Κάνει διαχείριση επαγγελματικών επαφών από διάφορες πηγές, ενώ επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει και να μοιράζει τις επαφές του μέσω του Dropbox.

2 Note
Επιτρέπει τη στοιχειώδη επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο, και δίνει τη δυνατότητα συγχρονισμού μουσικής, φωτογραφιών, βίντεο και σημειώσεων στο Dropbox, προαιρετικά με κρυπτογράφηση και προστασία με κωδικό.

Smartsheet
Προσφέρει διαχείριση projects και καθημερινών εργασιών, και επιτρέπει τη σύναψη αρχείων από το Dropbox σε κάθε project, για επεξεργασία από μεμονωμένους χρήστες ή ομάδες εργασίας.

Capture Audio
Επιτρέπει την ηχογράφηση φωνητικών σημειώσεων, όπως επίσης τον συγχρονισμό και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Dropbox.

Task Agent for Dropbox
Με χαρακτηριστική ονομασία η τελική εφαρμογή της λίστας, επιτρέπει τη διαχείριση καθημερινών εργασιών και τον συγχρονισμό τους, τόσο με το Dropbox, όσο και με τη desktop έκδοση της εφαρμογής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ