Σε επενδύσεις και θέσεις εργασίας κοστίζει το “αργό” ίντερνετ στη Ν. Αφρική

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Akamai για το Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο, η Νότιος Αφρική διαθέτει στο πρώτο τρίμηνο του 2013 τις συνδέσεις με τη χαμηλότερη ταχύτητα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες κύριες οικονομίες της περιοχής EMEA. Συγκεκριμένα, η Νότιος Αφρική καταγράφει κατά μέσο όρο ταχύτητες 3,1 mbps, μία επίδοση που την τοποθετεί μαζί με την Τουρκία στις δύο χώρες από την περιοχή που δεν καταφέρνουν να τοποθετηθούν στην κατηγορία των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Το στοιχείο αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των μέσων της χώρας που ασχολούνται με το τεχνολογικό επιχειρείν, τα οποία τονίζουν ότι οι κάκιστες αυτές επιδόσεις της Νοτίου Αφρικής επιβραδύνουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του οικονομολόγου Κέβιν Λινγκς στο Businesstech, ο οποίος αναφέρει ότι η χώρα παραμένει υπανάπτυκτη σε ό,τι αφορά στην επέκταση του ίντερνετ, ενώ και ο δημοσιογράφος Μπρεττ Πέτζερ του The Southafrican αναφέρει πως οι χαμηλές ταχύτητες στο ίντερνετ αποθαρρύνουν τις πολυεθνικές που μεταφέρουν μέρος της δραστηριότητάς τους στη χώρα, καθώς οι σύγχρονες μορφές του outsourcing απαιτούν πολύπλοκες και “πεινασμένες” για δεδομένα μορφές υποστήριξης των πελατών.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κυβερνητικό κόμμα ότι η αποτυχία εφαρμογής μίας εθνικής πολιτικής για ευρυζωνικές συνδέσεις κοστίζει σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, ενώ το υπ. Επικοινωνιών της χώρας ευαγγελίζεται ότι μέχρι το 2020 ολόκληρη η χώρα θα έχει γρήγορες ταχύτητες στο ίντερνετ, παρά τις μέχρι τώρα αστοχίες στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ