Ελλάδα: “Μπίνγκο” φέτος στον τουρισμό

Θεαματικό “comeback” στον τουρισμό καταγράφει φέτος η Ελλάδα τουλάχιστον στην Αυστρία. Η Ελλάδα, μαζί με την Τουρκία, είναι η κερδισμένη της χρονιάς. Στις χαμένες συγκαταλέγονται η Κύπρος και η Αίγυπτος.

“Η καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα”
Χαράς ευαγγέλια για τον διευθυντής της REWE Austria Touristik (ITS, Jahn Reisen und Tjaereborg) Μάρτιν Φαστ. Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου τον τουριστικό κατάλογο με προορισμούς και πακέτα για το 2014/2015 δήλωσε ότι “η εταιρεία του είναι πολύ ικανοποιημένη με τα οικονομικά αποτελέσματα χάρη στην αύξηση της τουριστικής ζήτησης κατά 37% για την Ελλάδα και κατά 28% για την Τουρκία”.

Με μια αύξηση των πελατών της κατά 16% ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε σημαντικά, απρόσμενη εξέλιξη σε μιαν περίοδο γενικευμένης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη. “Η φετινή είναι η καλύτερη ελληνική χρονιά για τη REWE Austria Touristik από τότε που υφίσταται”, τόνισε χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα ο Μάρτιν Φαστ υπολογίζει ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο (από Μάιο μέχρι Οκτώβριο) ο τζίρος της εταιρείας θα αγγίξει συνολικά το 20% ίσως και το 21%.

Στους χαμένους η Κύπρος
Πολύ ψηλά στις πρώτες θέσεις βρίσκεται και η Τουρκία, η οποία κερδίζει το χαμένο έδαφος από τις ταραχές στην Κωνσταντινούπολη και σημειώνει αύξηση στη ζήτηση της τάξης του 28%. Αυξητικά ποσοστά σημειώνονται για την Ισπανία, την Τυνησία, την Κούβα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ για ταξίδια με αυτοκίνητο οι τουρίστες προτιμούν την Ιταλία, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Στους ηττημένους της χρονιάς συγκαταλέγονται η Κύπρος (-14%) και η Αίγυπτος (-3%). Η πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο καταγράφηκε και στις προτιμήσεις των τουριστών, αν και όπως συμπληρώνει ο Μάρτιν Φαστ, οι ακυρώσεις ήταν ελάχιστες. Στην περίπτωση της Κύπρου επηρέασαν πολύ τα αρνητικά δημοσιεύματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο όμιλος REWE είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους στη Γερμανία και στην Ευρώπη με εμπορικό και τουριστικό τομέα δραστηριοποίησης και με 327.000 εργαζόμενους. Στη REWE Touristik ανήκει σειρά μεγάλων τουρ οπερέιτορ. Μόνο στη Γερμανία η REWE Touristik αντιπροσωπεύεται από 2.100 γραφεία.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ