Σαμαράς: “‘Ήταν πάντα όνειρό μου να μειωθούν οι φόροι”

Την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε και επισήμως με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα πέτυχε όχι μόνο να μην εφαρμοσθούν νέες μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών και στις συντάξεις και να μην εφαρμοστεί πρόσθετος φόρος στο 2 τοις χιλίοις του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά να εφαρμοσθεί άμεσα μία μείωση φόρου.

Το όνειρο μου ήταν πάντα να μειωθούν οι φόροι“, τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς και δήλωσε πως είναι στο χέρι της Ελλάδας αν πετύχει η πειραματική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση να έρθουν και άλλες περικοπές σε δυσβάσταχτους για τους πολίτες φόρους. Για να γίνει αυτό, όμως, τόνισε ο πρωθυπουργός θα πρέπει και οι καταστηματάρχες να “χτυπούν” τις αποδείξεις και να μην φοροδιαφεύγουν ώστε να πληρώνουν περισσότεροι λιγότερους φόρους και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή. “Πρέπει όλοι οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, μόνο έτσι θα μειωθεί η φορολογία“, τόνισε.

Πάντως, στο διάγγελμα του Σαμαρά δεν έλειψαν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς προβλήθηκαν αμοντάριστα πλάνα του πρωθυπουργού να μπερδεύει τα λόγια του και να αποχωρεί από το πλάνο λέγοντας “πρέπει να το ξαναπώ”. Η μετάδοση του μηνύματος κόπηκε άμεσα στον αέρα, ωστόσο στα social media ήδη γίνεται λόγος για ένα ακόμη επικοινωνιακό “φιάσκο” της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ