Αντ. Σαμαράς: “Η Ελλάδα γίνεται πόλος επενδύσεων

“H μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που θεμελίωσε την δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι εδώ και κάνει το χρέος της στην πατρίδα”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 9ο συνέδριο του κόμματος που γίνεται στο Στάδιο Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο.

“Πριν από ένα χρόνο αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μία τρικομματική συνεργασία σε συνθήκες δραματικές. Μέσα σε ένα χρόνο διαψεύσαμε όλα τα σενάρια της καταστροφής. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ με την αναγγελία του αγωγού ΤΑΡ βάζουμε την χώρα για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο, την καθιστούμε πόλο επενδύσεων δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ήταν η καλύτερη είδηση τα τελευταία δέκα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερες“, ανέφερε επίσης ο κ. Σαμαράς.

Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Προσπαθούμε να πιάσουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να βγούμε από τα μνημόνια. Ξέρουμε ότι για να ξεφύγεις από τους δανειστές σου πρέπει να πάψεις να έχει ανάγκη από δανεικά. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί. Κάποιοι βιάστηκαν αλλά δεν ήξεραν ότι ερχόταν πίσω ο ΤΑΡ. Προτιμώ να κερδίζει η χώρα και να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Αύριο θα γίνει και παραγωγός ενέργειας η χώρα μας“, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς προσήλθε στο Συνέδριο της ΝΔ λίγο μετά τις 20:00, κατευθείαν, από την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία. Χαιρέτισε τα στελέχη και τους αντιπροσώπους των κομμάτων μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τους περίπου 4.000 συνέδρους να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Ωστόσο, λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας ο πρωθυπουργός διέκοψε την ομιλία του, ζητώντας συγνώμη από τους συνέδρους. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά αποδίδουν την αδιαθεσία στη γαστρίτιδα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες 4 ημέρες τον πρωθυπουργό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ