RIM: Δυσάρεστες εκπλήξεις για το πρώτο τρίμηνο

Καθαρές ζημιές για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο κατέγραψε η Research in Motion (RIM) που κατέχει τη γνωστή πλατφόρμα κινητών συσκευών Blackberry, παρά το γεγονός ότι το νέο της κινητό Blackberry 10 είχε δημιουργήσει σημαντικές προσδοκίες για ανάκαμψη της Καναδικής εταιρείας. Προβλήματα επίσης παρουσιάστηκαν και στις αποστολές των νέων smartphones.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2013, που έληξε την 1η Ιουνίου, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρή ζημιά από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 84 εκατ. δολαρίων, ή 16 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρή ζημία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 510 εκατ. δολάρια, ή 97 σεντς ανά μετοχή, για την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η εταιρεία πέτυχε να μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις καθαρές της ζημιές μέσα σε ένα χρόνο.

Οι προσαρμοσμένες καθαρές απώλειες έφτασαν τα 67 εκατ. δολάρια, ή 13 σεντς ανά μετοχή. Η εταιρεία είπε ότι οι διεθνείς συναλλαγματικοί περιορισμοί επηρέασαν τα αποτελέσματα κατά περίπου 10 σεντς ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα ήταν 3,1 δισ. δολάρια, από 2,8 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Τα παραπάνω αποτελέσματα επηρέασαν τη μετοχή της εταιρείας, η τιμή της οποίας σημείωση πτώση κατά 24% με βάση τις εντολές αγορών – πωλήσεων που δίνονται πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ