Σαμαράς – Βενιζέλος: “Πρέπει να εξαντλήσουμε την τετραετία”

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς στην έναρξη του νέου υπουργικού συμβουλίου, μετά την ορκωμοσία λίγο νωρίτερα των υπουργών που ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο.

“Είναι προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Σταθερότητα σημαίνει σταθερά βήματα για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Σταθερότητα σημαίνει και καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν της κυβέρνηση. Μέσα στα επόμενα χρόνια πρέπει να ολοκληρωθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση. Τώρα χρειάζεται να προχωρήσουμε με ακόμη πιο ταχύ βηματισμό και καλύτερο συντονισμό”, τόνισε μιλώντας στους υπουργούς του.

Σύμφωνα με τον Σαμαρά, προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι “να φέρουμε την ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίες, να αποφύγουμε τα νέα μέτρα. Να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών. Να ξεκινήσουν οι μεγάλες αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα όπως τη θέλουμε, αγνώριστη. Κοινός αντίπαλός μας η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησίας”.

Όσον αφορά στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως “φυσικά ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του αλλά τώρα αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδα. Αυτό που κάνουμε δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Αυτό που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο, ελάχιστοι το θεωρούσαν πιθανό πέρσι τέτοιο καιρό. Μας ενώνουν τα μεγάλα και το αύριο. Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και το παρελθόν. Το δικό μας όνειρο για την νέα Ελλάδα είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν ακόμα στους εφιάλτες του χθες. Δεν τους δίνουμε καμία σημασία. Και προχωράμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε”.

Από την πλευρά του ο Β. Βενιζέλος δήλωσε πως προσυπογράφει πλήρως όσα είπε ο πρωθυπουργός του, καθώς ζήτησε και πήρε το λόγο για να αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να εξαντληθεί η τετραετία και ανέπτυξε τους τέσσερις βασικούς στόχους του: καταπολέμηση της ανεργίας, δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και εθνική κυριαρχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ