Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ικανοποιούν το Εurogroup

Κλίμα ικανοποίησης, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επικράτησε σήμερα, Παρασκευή, στο Λουξεμβούργο, όπου συνεδριάζαν οι υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του, Γιάννη Στουρνάρα.

MOSCOVICI_REHN_STOURNARAS_ECOFIN_EMEAgr_210613_454*280

Όπως ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους ιθύνοντες του Εurogroup για τις εξελίξεις στην Αθήνα επισημαίνοντάς τους ότι αφενός μεν αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, αφετέρου δε, ότι υφίστανται πλέον συνθήκες σαφώς ευνοϊκότερες για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός, “το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα επιδείξει σαφώς μεγαλύτερη θέληση για την υλοποίησή τους χωρίς να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές αντιστάσεις που αντιμετώπισε το προηγούμενο”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι εταίροι της Ελλάδας στην ΕΕ εμφανίσθηκαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στο θέμα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και από τη σύνεση με την οποία αντιμετωπίζει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ