Η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών απομακρύνει τα σενάρια των πρόωρων εκλογών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, μετά από τρεισήμισι ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα την ΕΡΤ, αλλά και τη λειτουργία της κυβέρνησης.  Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν, εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου, αύριο, Πέμπτη, στις 20:30.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών αρχηγών προσήλθε και συμμετείχε, και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το γεγονός ότι υπάρχει δεύτερη συνάντηση αύριο απομακρύνει διά πάντως τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. “Θα τα έσπαγαν σήμερα αν ήταν να πάμε σε εκλογές” ανέφερε, έμπειρος πολιτικός αναλυτής στο EMEAgr.

“Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο”, δήλωσε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας πως “ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πως θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣΤΕ”.

O κ. Κεδίκογλου σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία είχε θέσει από προχθές ο πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρεί αύριο, Πέμπτη, για τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως “κρίνονται πολλά θέματα ταυτοχρόνως”, επισημαίνοντας την ανάγκη “επαναθεμελίωσης της κυβέρνησης”.

Σημείωσε πως οι πολίτες επιθυμούν μία “κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας”, στόχος για τον οποίο απαιτείται μία “νέα προγραμματική συμφωνία με κανόνες που θα τηρούνται“.

“Η πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα”», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως οι εταίροι πρέπει να αντιμετωπίσουν “ζητήματα σεβασμού στην δημοκρατική τάξη, την δικαιοσύνη και την νομιμότητα”.

Αναφερόμενος στο “μέτωπο” της ΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε “την ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία που να εξασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόραση σε όλες τις συχνότητές της”.

“Με υπευθυνότητα για διέξοδο στο αδιέξοδο της χώρας κινείται η ΔΗΜΑΡ”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. “Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση, να λειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με όλες της τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα”, ανέφερε επίσης ο Φώτης Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για επίπονη διαδικασία και επιμονή του κόμματός του να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφορά μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και για να λειτουργεί, όπως είπε, “ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο”.

Ο κ. Κουβέλης έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να κινείται με υπευθυνότητα, καθώς προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού, ώστε να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση. “Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ θα είναι διαρκής για να βγούμε έξω από τα αδιέξοδα της χώρας”, ανέφερε, σχετικά, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν τη νέα, αυριανή, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν μαζί η ΚΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ