“Στοιχειώδες” πρόγραμμα με 30 άτομα για να εκπέμψει δημόσια ραδιοτηλεόραση

Το κυβερνητικό σχέδιο για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που θα παρουσιάσει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς σε Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη διέρρευσε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, το σχέδιο προβλέπει την πρόσληψη με σύμβαση έργου δίμηνης διάρκειας ενός αριθμού περίπου 30 εργαζόμενων, οι οποίοι θα είναι δυνατό να βγάζουν στον αέρα ένα “στοιχειώδες” – όπως χαρακτηρίζεται – πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τη μετάδοση τριών δελτίων ειδήσεων την ημέρα και πιθανώς κάποιες ενημερωτικές εκπομπές και το οποίο θα μεταδίδεται και από τα τρία κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η μεταβατική ραδιοτηλεόραση θα υπαχθεί στο υπ. Οικονομικών και θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση υπό προσωρινή επιτροπή στην οποία το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα μπορούν να συμμετάσχουν αν επιθυμούν με δικά τους στελέχη, ενώ σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης μπορούν να υποδείξουν και τον αρμόδιο υφυπουργό που θα επιληφθεί της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως από νωρίς σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με ανακοινώσεις τους ζήτησαν την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για να λειτουργήσει και πάλι η ΕΡΤ όπως ήταν πριν την έκδοση του νομοθετικού διατάγματος, ενώ το κυβερνητικό επιτελείο τόνιζε ότι με το παραπάνω σχέδιο καλύπτεται τόσο η διαταγή του ΣτΕ όσο και η απόφαση για οριστικό “λουκέτο” στην ΕΡΤ και μία μεταβατική περίοδο μέχρι τη λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Η αντίθεση αυτή ανάμεσα στις οπτικές γωνίες των κυβερνητικών συνεταίρων, μάλιστα, έχει φέρει και πάλι στο προσκήνιο σενάρια για πρόωρες εκλογές που είχαν “καταλαγιάσει” από χθες το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ