Σταυρίδης: “Η Ελλάδα εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός”

“Το ενδιαφέρον των Αζέρων (SOCAR) για το ΔΕΣΦΑ είναι υπαρκτό  και η εξαγορά της θα αποβεί διπλά καλή για τον Έλληνα καταναλωτή, καθώς στο μέλλον θα υπάρχουν δυο πήγες προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα (αζέρικο και ρωσικό)” ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), Στέλιος Σταυρίδης.

“Ο πρόεδρος της Socar, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεβ, είπε ότι όλα πανε πολύ καλά και σύντομα το δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ) θα περιέλθει στην Socar. Eμείς καλοδεχόμαστε όποιον επενδυτή συμμετέχει και οποίος καταβάλει και καλό τίμημα είναι δίπλα καλοδεχούμενος“, σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. “Η Ελλάδα είναι εξαιρετικός επενδυτικός προορισμός”, επισήμανε o κ. Σταυρίδης.

Για την απόφαση της Gazprom να αποσυρθεί από το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ σημείωσε ότι “οι Ρώσοι εκτίμησαν ότι την απαιτούμενη έγκριση της Κομισιόν ή θα την έπαιρναν μετά από πολύ καιρό, ή δεν θα την έπαιρναν καθόλου”.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ του νέου βασικού μετόχου της ΟΠΑΠ, Emma Delta, η οποία ζήτησε εκτός από την μετοχική πλειοψηφία να έχει και το μάνατζμεντ στη νέα εταιρεία που συστήθηκε για την εκμετάλλευση των λαχείων, και των LottomaticaIntralot Lotteries και Scientific Global Gaming ο κ. Σταυρίδης διευκρίνισε ότι “οι εταίροι στον ΟΠΑΠ πρέπει μεταξύ τους να συμφωνήσουν τις σχέσεις τους και να υπογράψουν με το Ταμείο“.

“Οι σχέσεις των εταίρων δεν αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά του ΟΠΑΠ”, τόνισε, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ