Αγορές: Αντίθετες πορείες για γεν και δολάριο Αυστραλίας

Μικρή ήταν η αντίδραση στο ευρώ μετά την καλύτερη των εκτιμήσεων βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη, ενώ η BoJ περιμένει επιστροφή σε μέτρια ανάκαμψη.

“Μια ακόμα συνεδρίαση ευρωπαϊκών αγορών κύλησε με οικονομικές ανακοινώσεις χαμηλής επιρροής και μικρές μεταβολές στη στερλίνα και το ευρώ. Αντίθετα, μεγάλες μεταβολές σημείωσαν το δολάριο Αυστραλίας και το γεν. Αυτή τη φορά το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε, ενώ το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται σήμερα στην αγορά συναλλάγματος”, τονίζει σε ανάλυσή του ο Μπέντζαμιν Σπίερ, της χρηματιστηριακής FXCM.

Στις οικονομικές ανακοινώσεις, η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Απρίλιο, πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς για αμετάβλητη μέτρηση. Στη Γερμανία, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβεβαιώθηκε στο 1,5% το Μάιο. Στη Βρετανία, οι αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν για έβδομο διαδοχικά μήνα αν και πρόσφεραν προσωρινή μόνο ώθηση στη στερλίνα.

Ο Φίσερ της Τράπεζας της Αγγλίας δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι δουλειά της κεντρικής τράπεζας να χρηματοδοτεί το δανεισμό, αναφερόμενος στο πρόγραμμα Χρηματοδότησης για το Δανεισμό που υλοποιεί η BoE. Την ίδια στιγμή, η BoJ ανακοίνωσε τη μηνιαία έκθεσή της, αναμένοντας μέτρια ανάκαμψη στην ιαπωνική οικονομία.

Τo ευρώ διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το 1,33 έναντι του δολαρίου με πιθανή αντίσταση στο 1,34. Στήριξη μπορεί να βρει στο επίπεδο του 1,32, σύμφωνα με την FXCM.

Αντίθετες πορείες για γεν και δολάριο Αυστραλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ