“Νίπτει τας χείρας” της η Κομισιόν για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε και αμφισβητεί τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα“, αναφέρει επίσημη δήλωση της Κομισιόν που εκδόθηκε πριν λίγη ώρα. “Η απόφαση των ελληνικών αρχών θα πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο της μεγάλης και απαραίτητης προσπάθειας που καταβάλλουν οι ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, και αυτές συμπεριλαμβάνουν την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια του δημόσιου τομέα”, αναφέρεται.

Η Κομισιόν τονίζει ότι αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το προσωπικό της ΕΡΤ και ότι αναμένει οι ανακοινωθείσες απολύσεις να πραγματοποιηθούν σε πλήρη συμφωνία με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

“Η Επιτροπή υποστηρίζει το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης ως ένα ζωτικό μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Η Συνθήκη καθιστά σαφές ότι η διοίκηση και οι στρατηγικές επιλογές σε ό,τι αφορά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση βαρύνουν τα κράτη-μέλη. Παρ’ ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να υποδείξει στα κράτη-μέλη πώς να οργανώσουν τους δημόσιους οργανισμούς ραδιοτηλεόρασης, θα επιθυμούσαμε να υπογραμμίσουμε το ρόλο των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων στις ευρωπαϊκές αξίες, γι’ αυτό καλωσορίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν νέο φορέα οικονομικά βιώσιμο που θα εκπληρώνει το σημαντικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ