Αυτοί οριστικοποίησαν τον “ξαφνικό θάνατο” της ΕΡΤ

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, το απόγευμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά μετά τις πρώτες αντιδράσεις που άρχισαν να δημοσιοποιούνται μετά την υπογραφή του νομοθετικού διατάγματος που έφερε το κλείσιμο της ΕΡΤ λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σύσκεψη αυτή, στην οποία αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ παρά τις αντιδράσεις ακόμη και των κυβερνητικών συνεταίρων, συμμετείχαν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Θανάσης Μπούρας, Σίμος Κεδίκογλου, Άδωνης Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Μουρούτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άκης Γεροντόπουλος, Κώστας Τασούλας, Λευτέρης Αυγενάκης και Άννα Ασημακοπούλου.

Μάλιστα, ο Α. Σαμαράς φέρεται να δήλωσε στους συμβούλους του και στα στελέχη της ΝΔ ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν εδώ και ένα μήνα ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο δεν κατέθεσαν προτάσεις και έτσι να αποφασισθεί η απόλυση του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ. “Αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, ας τη ρίξουν“, φέρεται να τόνισε για Βενιζέλο – Κουβέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ