Ο Joker, ο Κεδίκογλου και ο “ξαφνικός θάνατος” της ΕΡΤ

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν όπως διαφαίνεται εκ των υστέρων μία εδώ και καιρό ειλημμένη απόφαση, καθώς οι πρώτες διαρροές για το κυβερνητικό αυτό σχέδιο είχαν δει το “φως” του κυριακάτικου Τύπου λίγες εβδομάδες μόλις πριν.

Ωστόσο, αυτό που φαίνεται πως έχει “ξενίσει” όχι μόνο το απολυμένο πλέον προσωπικό της ΕΡΤ και τη δημόσια κοινή γνώμη, αλλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, και την ίδια την κυβέρνηση είναι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Joker_77026602_225*250Και όχι μόνο γιατί το 2011 ο ίδιος ο Κεδίκογλου ήταν αυτός που “έσκιζε τα ρούχα του” ότι δεν θα επιτρέψει ένα κλείσιμο της ΕΡΤ (πολιτικός είναι πλέον άλλωστε, τονίζουν κάποιες “φαρμακερές” γλώσσες), ούτε και γιατί ως πρώην δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΑ και πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ δεν έκανε καμία κίνηση για την προστασία του χαμηλόμισθου προσωπικού και των μη (κομματικά) “βολεμένων”.

Αυτό που έχει προκαλέσει την οργή είναι η αλαζονική στάση του Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος στο “διάγγελμά” του με το οποίο προανήγγειλε τον “ξαφνικό θάνατο” της ΕΡΤ, μίλησε για “‘άθικτες ιερές αγελάδες” και “θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης” στην ΕΡΤ, την ίδια ώρα που σύμφωνα πάντοτε με καταγγελίες των εργαζομένων της ΕΡΤ φέρεται να έχει “καταφέρει” την πρόσληψη 24 “δικών” του ανθρώπων με μισθολογικό κόστος όσο 180 εργαζομένων και την πρόσληψη στην ΕΡΤ με μισθό που άγγιζε τα 3.500 ευρώ μηνιαίως ως συμβούλου επικοινωνίας, κυρίας που σπάνια πατούσε το “πόδι” της στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, καθώς η πραγματική της επαγγελματική ενασχόληση είναι στο γραφείο του ίδιου του Κεδίκογλου, ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ