Γιούνκερ: “Σημαντική η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα”

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν – Κλoντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

“Η πρόοδος της Ελλάδας, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό και της εσωτερικής σταθερότητας της χώρας, αλλά και οι προοπτικές της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης. Η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί, αλλά η χώρα δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα, πριν ένα χρόνο”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε ότι επισήμανε στον κ. Γιούνκερ τη σημασία της κοινής συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής για δύο θέματα: την ενέργεια και τη λαθρομετανάστευση.

“Η Ελλάδα ξαναμπαίνει μπροστά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις”, σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ελληνική προεδρία της ΕΕ σε ένα εξάμηνο, ενώ έκανε λόγο για τη “μεγάλη αντιστροφή της ψυχολογίας και του κλίματος για την Ελλάδα παγκοσμίως”, για τα οποία, όπως είπε, “συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η συστηματική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και η δουλειά πραγματικών φίλων της Ελλάδας, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπισης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων.

Ο κ. Γιούνκερ, χθες, Δευτέρα, μιλώντας σε εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη θα βγουν νικήτριες από την περιπέτεια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ