Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: “Τα ‘χουν χάσει εντελώς;”

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε χθες να κλείσει το μέτωπο με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, πέρασε σε άλλο επίπεδο την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε “πολιτικό άκρο”, που με τη δράση του ενισχύει “το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος. Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο πρωθυπουργός είπε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τους νεοναζί, αλλά και ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί “άοπλη εισβολή από λαθρομετανάστες”. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιδιώκει την καταστροφή της χώρας.

“Δεν ξέρω αν αντιπαθούν αυτόν τον τόπο. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως και μισούν αυτόν τον τόπο! Τα ‘χουν χάσει εντελώς; Δεν ξέρω… Ποιος ξέρει; Εμείς πάντως αυτή τη χάρη – και το λέω αυτό από εδώ, την όρθια, γαλάζια Μακεδονία – δεν θα τους την κάνουμε. Όμως, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, είτε το κάνουν από πρόθεση είτε από σύγχυση, την υπονόμευση της χώρας επιχειρούν“, είπε χαρακτηριστικά ο Α.Σαμαράς.

Για ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός είπε: “Θέλω δημόσια να αναγνωρίσω τη στήριξη και τη βοήθεια που πρόσφεραν τα δύο άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνησή μας. Όλοι μαζί κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα. Και όλοι μαζί την αλλάζουμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ