Στις καλύτερες ανερχόμενες crowdfunding πλατφόρμες παγκοσμίως η ελληνική Heeeelp.me

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Με κριτήρια την παρουσίαση, το επιχειρηματικό μοντέλο και τη δυνατότητα για διαδικτυακή μικρο-χρηματοδότηση μία νέα ελληνική startup, η Heeeelp.me, βρέθηκε ανάμεσα στους τέσσερεις μεγάλους νικητές του παγκόσμιου startup διαγωνισμού που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της πρώτης Crowdsourcing Week που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου.

Η Crowdsourcing Week είναι μια παγκόσμια εκδήλωση διάρκειας 5 ημερών που έχει ως στόχο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους τα “πλήθη” μπορούν να συνεισφέρουν μέσα από το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο. Το βραβείο του “Startup Challenge” στο οποίο διακρίθηκε η ελληνική startup δίνει την ευκαιρία στην ομάδα της Heeeelp.me να “τρέξει” τη δικιά της καμπάνια στη γνωστή πλατφόρμα “Rockethub” διεκδικώντας χρηματικό στόχο 30.000 δολαρίων από μικρο-εισφορές.

Το Heeeelp.me είναι μία παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης ή που χρήζουν βοήθειας μέσα από micro-crowdfunding και group funding (διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση). Η πλατφόρμα δημιουργεί μια κοινότητα βασισμένη στην ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και την αλληλοβοήθεια, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και οργανώσεις να συνεισφέρουν με διάφορους τρόπους.

Με έδρα την Θεσσαλονίκη, η ομάδα του Heeeelp.me αποτελείται από τους Αλέξανδρο Μέλη, Φαίη Κανδυλιάρη, Πόπη Καλαϊτζή, Γιάννη Μόρα, Ανθή Μαλτέζα και Κωνσταντίνα Κορναράκη. Αυτή την περίοδο η ομάδα ετοιμάζεται “πυρετωδώς” για το λανσάρισμα της beta έκδοσης της πλατφόρμας μέσα στο καλοκαίρι. Η σύλληψη της ιδέας έγινε τον Ιανουάριο, ενώ τα μέλη της ομάδας έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε πρόσφατες διοργανώσεις του Startup Weekend Athens και του Startup Weekend Thessaloniki. Μετά από ένα τρίμηνο πρόγραμμα “επιτάχυνσης” στο Stage One Accelerator της Θεσσαλονίκης, η ομάδα δηλώνει έτοιμη “όχι απλά να δουλέψει πάνω σε μία καλή ιδέα,  αλλά να γίνει με χαρά η καθημερινότητά μας για τα επόμενα χρόνια“, όπως τονίζει ο Αλέξανδρος Μελής στο EMEAgr.

Επίσης στα άμεσα σχέδια της πλατφόρμας είναι η υιοθέτηση από τους χρήστες ενός ψηφιακού νομίσματος, των “Helpcoins” που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παροτρύνουν τους χρήστες να συνεισφέρουν στην κοινότητα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ελληνική startup επελέχθη με βάση τα κριτήρια του διαγωνισμού από μία ομάδα πεπειραμένων venture capitalists, ενώ οι υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού προέρχονται από Γαλλία, Ινδία/Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ