Αισιόδοξη η Alpha Bank για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank αναφέρεται στην “επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος αναπλήρωσης των ιδίων κεφαλαίων της Alpha Bank με έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης στους παλαιούς μετόχους της τραπέζης και με πώληση μετοχών σε νέους μετόχους και μάλιστα με υπερκάλυψη της συνολικής έκδοσης, ύψους 457,1 εκατ. ευρώ, κατά 1,65 φορές”, αλλά και στην επιτυχία των άλλων συστημικών τραπεζών στον ίδιο στόχο.

“Είναι εμφανές ότι η εξέλιξη αυτή είναι το αντίθετο του “Grexit” που κυριάρχησε στην Ελλάδα το 2011 και το 2012 και οδήγησε στον καταποντισμό του οικονομικού κλίματος στη χώρα και στη μεγάλη πτώση του ΑΕΠ κατά τα έτη αυτά. Είναι επίσης το αντίθετο της διαβάθμισης C “χωρίς προοπτικές” της εταιρίας πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s και των συνεχιζόμενων εκτιμήσεων πολλών εγχώριων και ξένων αναλυτών για περαιτέρω μεγάλη εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα το 2013 και το 2014“, υποστηρίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.

“Έχουμε τώρα ένα σημαντικό αριθμό εγχώριων και ξένων επενδυτών που είναι διατεθειμένοι να τοποθετήσουν τα χρήματά τους με βάση την πίστη τους στο μέλλον της Ελλάδος”, συνεχίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ