Τον Google Reader αντικαθιστά η ελληνική startup Noowit

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και δύο περίπου μήνες, η Google την 1η Ιουλίου θα καταργήσει τη δημοφιλή εφαρμογή του Google Reader, του ψηφιακού “Αναγνώστη” που συλλέγει άρθρα από το διαδίκτυο και τα social media μέσω RSS feeds.

Παρά τις διαμαρτυρίες των χρηστών της εφαρμογής, η Google δεν έχει πάρει πίσω την απόφασή της και έτσι οι χρήστες παγκοσμίως στρέφονται σε εναλλακτικές επιλογές για να την αντικαταστήσουν.

Μία εναλλακτική επιλογή προσφέρει και η ελληνική τεχνολογική startup Noowit, η οποία, όπως είχε πρωτοπαρουσίασει το EMEAgr, αναπτύσσει τους τελευταίους μήνες και έχει διαθέσει σε private beta ένα “έξυπνο” ηλεκτρονικό περιοδικό, το οποίο παρουσιάζει στους αναγνώστες του περιεχόμενο από τις επιλεγμένες τους διαδικτυακές πηγές, προσαρμοσμένες, όμως, και με βάση τον ισχυρό αλγόριθμο που χρησιμοποιεί, στα ενδιαφέροντά τους.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Noowit, από σήμερα είναι σε θέση να καλωσορίσει όσους χρήστες του Google Reader αναζητούν ένα νέο “σπίτι”, καθώς με μία μόνο κίνηση έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα feeds και τους φακέλους που έχουν δημιουργήσει από τον Reader στο Noowit.

Για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη το Noowit και θα ήθελαν να μεταφέρουν το περιεχόμενό τους από τον Reader πριν διακοπεί η λειτουργία του και χάσουν τα δεδομένα τους, η ομάδα του Noowit προσφέρει προσκλήσεις εγγραφής στην πλατφόρμα, μέσω της κεντρικής της σελίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ