Επτά ελληνικές startups “κέρδισαν” το Startupbootcamp

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Με τη συμμετοχή επτά ομάδων ολοκληρώθηκε η ημέρα παρουσιάσεων για ελληνικές startups που διοργάνωσε για πρώτη φορά στα γραφεία της Hellas Direct στην Αθήνα το φημισμένο διεθνές “επιταχυντήριο” νεοφυών επιχειρήσεων Startupbootcamp.

Στις παρουσιάσεις έλαβαν μέρος οι:

Matetti, η ιδέα για μία online αγορά στην οποία οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με κατασκευαστές προϊόντων για παιδιά και να παραγγείλουν δώρα με βάση τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Codebender, μία web πλατφόρμα που παρέχει online εργαλεία ανάπτυξης και συνεργασίας σε χρήστες της υπολογιστικής πλατφόρμας Arduino, κατασκευαστές και καλλιτέχνες για την κατασκευή προϊόντων βασισμένα σε ελεύθερο λογισμικό.

Pollfish, μία mobile πλατφόρμα δημιουργίας και διανομής ερευνών μέσα από ήδη υφιστάμενες Mobile Apps.

Combadi, μία πλατφόρμα που συγκεντρώσει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και καινοτόμες ιδέες διακοπών από όλο τον κόσμο και επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν μέρος σε αυτές.

easyKENAK, μία online εφαρμογή που βοηθά τους ενεργειακούς επιθεωρητές να καταχωρίσουν τα ενεργειακά δεδομένα κτισμάτων και να εκδώσουν ενεργειακά πιστοποιητικά. 


iBoutique, μία εφαρμογή στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ομάδας, που συνδυάζει πραγματικά δεδομένα με την ψηφιακή εμπειρία. 


SociallGreen, μία “πράσινη” τεχνολογική startup από τη Θεσσαλονίκη που στοχεύει στο να αλλάξει τον τρόπο που ανακυκλώνουν οι άνθρωποι.

Οι ιδέες που παρουσιάσθηκαν προκάλεσαν σημαντικό ενδιαφέρον στους mentors που μαζί με τον Λαρς Μπουκ, γενικό διευθυντή του προγράμματος του Startupbootcamp στην Κοπεγχάγη, παρείχαν πολύτιμη ανάδραση στις συμμετέχουσες ομάδες.

Στην ημέρα παρουσιάσεων συμμετείχαν ως mentors οι Νίκος Μωραϊτάκης (διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Workable), Μάρκος Βερέμης (διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Upstream), Γιώργος Φασσέας (εκτελεστικός διευθυντής της Bold Ogilvy & Mather) και Νίκος Καλλιαγκόπουλος (αναλυτής στο ολλανδικό VC fund Dutch Expansion Capital).

Οι συμβουλές που έλαβαν οι συμμετέχουσες startups περιστράφηκαν σε διάφορα ζητήματα που αφορούν σε μία νεοφυή επιχείρηση, από “μυστικά” για μία ενδιαφέρουσα και πετυχημένη παρουσίαση μπροστά σε επενδυτές και συμβούλους για να “πουλήσουν” την ιδέα ή το προϊόν τους μέχρι την επιχειρηματική ή marketing στρατηγική που μπορούν να εξετάσουν για αναπτύξουν και κλιμακώσουν σε μεγαλύτερο βαθμό το project τους, επισημαίνοντας μάλιστα όχι μόνο τα θετικά στοιχεία κάθε ιδέας που παρουσιάσθηκε, αλλά τονίζοντας και τις “προκλήσεις” που θα πρέπει να επιλύσουν ώστε να βελτιωθούν.

Σημειώνεται τέλος ότι όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν δωρεάν τηλεφωνικούς αριθμούς για τις υπηρεσίες της ελληνικής εταιρείας Yuboto, αλλά και credits αξίας 250 δολαρίων στο Amazon Web Services.