ElvalHalcor: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του ομολόγου ύψους 250 εκατ. ευρώ στο XΑ

«H σημερινή έκδοση του εταιρικού μας ομολόγου πιστοποιεί την εμπιστοσύνη που - τόσο οι εκδότριες εταιρείες, όσο και το επενδυτικό κοινό - δείχνουν στην εγχώρια αγορά ομολόγων, η οποία αναπτύσσεται ταχέως» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Elval, Λάμπρος Βαρούχας.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα μέλη της διοίκησης και στελέχη της ElvalHalcor, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, του πρώτου εταιρικού της ομολόγου.

Ο γενικός διευθυντής της Elval, τομέα Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, Λάμπρος Βαρούχας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους της ElvalHalcor, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, συνεχάρη τη διοίκηση, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της έκδοσης, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες για την εξωστρέφεια και εμπιστοσύνη που τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει συνολικά η εταιρεία προς την ελληνική κεφαλαιαγορά, αξιοποιώντας την ποικιλοτρόπως.

Από την πλευρά του, ο Λάμπρος Βαρούχας, αφού ευχαρίστησε τις αρχές και τα στελέχη του χρηματιστηρίου και της κεφαλαιαγοράς, τους συμβούλους, αναδόχους, ελεγκτές, τα στελέχη που συμμετείχαν στο απαιτητικό έργο της έκδοσης, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σε λίγο ξεκινά η διαπραγμάτευση του εταιρικού μας ομολόγου, αξίας 250 εκατ. ευρώ, ενός από τα ελάχιστα ομόλογα ανάμεσα στα 15 που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και προέρχεται από τον τομέα της μεταποίησης, καταδεικνύοντας εκτός των άλλων και το δυναμισμό της ελληνικής βιομηχανίας. H σημερινή έκδοση του εταιρικού μας ομολόγου πιστοποιεί την εμπιστοσύνη που - τόσο οι εκδότριες εταιρείες, όσο και το επενδυτικό κοινό - δείχνουν στην εγχώρια αγορά ομολόγων, η οποία αναπτύσσεται ταχέως και αποτελεί πλέον ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και μια διέξοδο στους αποταμιευτές. Είμαστε πολύ περήφανοι για τη μεγάλη ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού στην πρόσκλησή μας, ιδιαίτερα των ιδιωτών επενδυτών, αλλά και των θεσμικών, που υπερκάλυψαν την έκδοση κατά σχεδόν τρεις φορές, 2,94 για την ακρίβεια, τιμώντας την εταιρεία μας και δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία με σεβασμό και υπευθυνότητα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το όραμα των ιδρυτών και των μετόχων μας, με συνέπεια και ενθουσιασμό».

Ο κ. Βαρούχας έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος σε σημαντικές επιδόσεις της εταιρείας, όπως το ότι αποτελεί το 7,5% των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων της Ελλάδας και το 5,6% των επενδύσεών της. Επιπλέον αναφέρθηκε στην αυξανόμενη ζήτηση που δημιουργούν οι παγκόσμιες τάσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως είναι η κυκλική οικονομία, η κλιματική ουδετερότητα, η ηλεκτροκίνηση και τα έξυπνα κτίρια και στο πώς η ElvalHalcor ανταποκρίνεται επιτυχώς, παράγοντας βιώσιμα προϊόντα και λύσεις αλουμινίου και χαλκού υψηλής προστιθέμενης αξίας, που εξάγονται σε πάνω από 100 χώρες, εξυπηρετώντας τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου.

Συντονιστές και κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν η Eurobank και η Alpha Bank, κύριοι ανάδοχοι η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς και η Optima Bank, ανάδοχοι ήταν η EUROXX Χρηματιστηριακή και η AXIA Ventures Group, σύμβουλος έκδοσης η Eurobank, τα δικηγορικά γραφεία Καρατζά και Παπαπολίτη υποστήριξαν νομικά την έκδοση, ενώ ελέγκτρια εταιρεία ήταν η PriceWaterhouse Coopers.