Η επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έφτασε και δεν την προλαβαίνουμε!

Νέα επιχειρηματικά σχέδια αναδύονται, με στόχο την ένταξη τους στην νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μετά από την τεχνολογική επανάσταση της προηγούμενης δεκαετίας, με αποκορύφωμα την δημιουργία του 5G, μία νέα επανάσταση έρχεται. Η νέα επανάσταση, όμως, δεν αφορά την επικοινωνία, αλλά έναν από του παλαιότερους τομείς της τεχνολογίας, τα αυτοκίνητα

Μέχρι το 2030, προβλέπεται ότι 40% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά

Η επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχεται με μεγάλη φορά και θα αλλάξει όλες τις συνθήκες πολύ γρήγορα, λένε οι ειδικοί. Ήδη μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτου, όπως η Jaguar και η Volvo, έχουν θέσει ως στόχο την πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025 και 2030 αντίστοιχα.

Στα πλαίσια του παγκόσμιου στόχου μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα με παράλληλη την εξάλειψη της χρήσης πετρελαίου, την μόδα ακολουθούν όχι μόνο πολυτελείς εταιρείες. Η Ford προβλέπει ότι το 2030 θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ η Volkswagen στοχεύει τουλάχιστον το 70% των πωλήσεων της να είναι ηλεκτρικά.

Την επανάσταση προβλέπουν Startuppers πρώην στελέχη της Tesla

Στην ύπαιθρο της Σουηδίας, δύο πρώην στελέχη της Tesla χτίζουν ένα εργοστάσιο τεραστίων διαστάσεων που θα παράγει ηλεκτρικές μπαταρίες. Η StartUp επιχείρηση Northvolt αποσκοπεί να καλύψει το ένα τέταρτο της ζήτησης ηλεκτρικών μπαταριών στην Ευρώπη, καθώς αυξάνεται η ζήτηση.

Η Volkswagen έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία για την παραγωγή των ηλεκτρικών μπαταριών για τα αυτοκίνητά της, ύψους 14 δισ. ευρώ

“Χτίζουμε μία εντελώς καινούργια βιομηχανία που δεν έχει υπάρξει ξανά, ειδικά στην Ευρώπη, σε αυτόν τον βαθμό”, λέει ο Frederik Hedlund, ο διαχειριστής του εργοστασίου. Συμπληρώνει, επίσης: “Νομίζω ότι όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι, πιστεύουν ότι αυτό ένα από τα καλύτερα project στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή”.

Το κτίριο που χτίζεται κοντά στον Αρκτικό κύκλο προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο για παραγωγή στα τέλη του 2021. Η πρωτοπορία, όμως, δεν είναι το προϊόν παραγωγής, αλλά το μέρος σχετίζεται με την βαθύτερη επανάσταση της εταιρείας. 

Η επιχείρηση θέλει να δημιουργήσει την πιο “πράσινη” ηλεκτρική μπαταρία. Η ύπαιθρος της Σουηδίας δίνει την δυνατότητα στο εργοστάσιο να χρησιμοποιεί την ενέργεια του νερού για τις λειτουργίες του. Έτσι, στοχεύει η Northvolt να δημιουργεί τις ηλεκτρικές μπαταρίας μέσω της υδροηλεκτρικής ενέργειας. 

Το φιλικά προς το περιβάλλον project θα αποτελέσει σίγουρα μία από τις πιο επαναστατικές επιχειρήσεις που έχουν υπάρξει. Βέβαια, ακόμα δεν μπορεί να στεφθεί με 100% περιβαλλοντική συνείδηση, αφού πολλοί εργάτες της χρησιμοποιούν αεροπλάνα ή άλλα μέσα κάθε μέρα για να φτάσουν εκεί.

Παρολαυτά, η επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι καθ’ οδόν και όλοι περιμένουμε να δούμε τις ανακατατάξεις που θα φέρει στις επενδύσεις και την ανάδυση νέων επιχειρηματικών σχεδίων, σαν αυτό της Northvolt.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ