Αυξημένος κατά 56,4% ο τζίρος της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ

Εκτός του κύκλου εργασιών σημαντική άνοδο σημείωσε και η κερδοφορία της βιομηχανίας η οποία ανήλθε σε 87,7%

Στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και την ανάπτυξη του ενεργειακού συμψηφισμού προσβλέπει η βιομηχανία κατεργασίας αλουμινίου ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ η οποία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019 που περιλαμβάνουν αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 56,4 % και της κερδοφορίας κατά 87,73 %.

«Για τη φετινή χρήση, παρά τις συνέπειες της πανδημίας η διοίκηση της εταιρείας προσβλέπει σε περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών, με αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από την ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών και από τα προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ». Εκτός από την ενίσχυση της παρουσίας της στις παραδοσιακές αγορές της με ανταγωνιστικά προϊόντα και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ στοχεύει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η ανάπτυξη του ενεργειακού συμψηφισμού («Net Metering») και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» (τόσο στον τομέα των κουφωμάτων όσο και στα φωτοβολταϊκά τα οποία εντάσσονται στις επιλέξιμες παρεμβάσεις), παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για τα οικιακά και μικρά επαγγελματικά φωτοβολταϊκά συστήματα», αναφέρει η εταιρεία.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ δραστηριοποιείται στην αγορά προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές εφαρμογές (κουφώματα) και βιομηχανικές εφαρμογές (ειδικό προφίλ), καθώς και στην παραγωγή βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων για οικιακές εγκαταστάσεις και πάρκα βιομηχανικής κλίμακας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία έχει αναδειχθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε ηγέτη στο σχεδιασμό και παραγωγή βάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων, αναπτύσσοντας ελληνική τεχνογνωσία σε υδραυλικά συστήματα trαckers ενώ τα προϊόντα της εξάγονται σε 23 χώρες. Οι εξαγωγές το 2019 ανήλθαν σε 2,635 εκατ. ευρώ, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 22,9% του κύκλου εργασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ