Χρυσή διάκριση για τον όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ στα Environmental Awards 2020

Σημαντική διάκριση έλαβε ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Environmental Awards 2020. Ο όμιλος απέσπασε το χρυσό βραβείο για την πράσινη πρακτική της αξιοποίησης δευτερογενών υλικών στην κατηγορία «Waste Management – Κυκλική Οικονομία».

Ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με στόχο τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία, εφαρμόζει στα εργοστάσιά του τη μέθοδο της συν-επεξεργασίας. Βάσει αυτής της μεθόδου οι πρώτες ύλες και τα καύσιμα αντικαθίστανται με εναλλακτικά υλικά τα οποία αξιοποιούνται ενεργειακά. Παράλληλα, με τη χρήση αυτής τη μεθόδου μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς και το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Δραστηριότητας Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση για τον Όμιλό μας, που αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις διαχρονικές προσπάθειες που καταβάλλουμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας αναφορικά με το περιβάλλον. Μία ουσιαστική επιβράβευση που επιτεύχθηκε χάρη στους ανθρώπους μας και την προσήλωση που επιδεικνύουν στη στρατηγική και το όραμα της εταιρίας για έναν πιο πράσινο και καθαρό κόσμο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προαγωγή των αρχών της κυκλικής οικονομίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ