ΤΙΤΑΝ και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανανεώνουν τη συνεργασία τους

Για πέμπτη χρονιά ο Τιτάνας προσφέρει στους φοιτητές του ΑΠΘ τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Ευκαρπίας

Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Τιτάνα και του ΑΠΘ για τη στήριξη των δεξιοτήτων των φοιτητών, υπεγράφη η ανανέωση του ακαδημαϊκού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας. Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Νίκος Παπαϊωάννου και ο διευθυντής του εργοστασίου Ευκαρπίας Κώστας Νικολάου στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, στοχεύει στην πρακτική εφαρμογή των όσων έχουν διδαχθεί οι φοιτητές του ΑΠΘ, καθώς και στην απόκτηση τεχνικής εμπειρίας και προϋπηρεσίας. Σημειώνεται πως ο Τιτάνας συνιστά τον πρώτο Ιδιωτικό Φορέα Υποδοχής που προχωρά στην υπογραφή σχετικού Πρωτοκόλλου με το ΑΠΘ. Παράλληλα έχει δώσει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε περισσότερους από 60 φοιτητές.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Τιτάνα και του ΑΠΘ αφορά φοιτητές και φοιτήτριες από έξι τμήματα του ΑΠΘ: Γεωλογίας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Χημείας και Χημικών Μηχανικών. Τα στελέχη του Τιτάνα είναι υπεύθυνα για το σχεδιασμό της δομής του προγράμματος, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του πανεπιστημίου. Οι φοιτητές απασχολούνται για δυο έως τρεις μήνες πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους, ενώ στη συνέχεια εντάσσονται στις ομάδες εργασίας του εργοστασίου και αναλαμβάνουν την υλοποίηση ενός project.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΑΠΘ αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας και ενδυνάμωσης ουσιαστικών συνεργειών μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και των επιχειρήσεων. Ανέδειξε τα οφέλη από πρωτοβουλίες όπως το Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον Τιτάνα, τόσο για τους νέους επιστήμονες που έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την αγορά εργασίας, να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν πραγματική εμπειρία όσο και για την εταιρεία, η οποία ‘ανοίγει παράθυρο’ σε σύγχρονες ιδέες και επιταχύνει την αλλαγή. Τέλος, ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ευχή να διευρυνθεί η συνεργασία και με άλλες δράσεις που δίνουν προοπτική στα νέα παιδιά.

Ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ευκαρπίας εστίασε, με τη σειρά του, στη διαχρονική δέσμευση του Τιτάνα να προσφέρει στήριξη στους νέους ώστε να διαχειριστούν με επιτυχία την πρόκληση της μετάβασης από την εκπαίδευση στην απασχόληση. Όπως τόνισε ο κ. Νικολάου, μέσω της πρωτοβουλίας TITAN Youth Matters, το Εργοστάσιο έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, υλοποιώντας δράσεις με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων χωρίς αποκλεισμούς, στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Εταιρίας.

Στην εκδήλωση υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρευρέθηκαν επίσης από το ΑΠΘ οι Καθ. Αντώνης Κορωναίος, Ιδρυματικά Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης και Βάσω Παπαγεωργίου, Σύμβουλος Επικοινωνίας – Διαχείρισης Έργου, καθώς και οι Ανέστης Σελεγγίδης, Προϊστάμενος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Θάλεια Βούρου, Προϊσταμένη Ανθρώπινου Δυναμικού του εργοστασίου. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των έργων που ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής οι τρεις ασκούμενοι φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, έργα τα οποία έχουν ενταχθεί για υλοποίηση στο πρόγραμμα επενδύσεων του εργοστασίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ