Ετοιμάζεται το πρώτο Ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής μασκών

Τις ανακοινώσεις έκανε ο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει την λειτουργία του το πρώτο ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορωνοϊό. 

Θα πρόκειται για μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής και όπως αποκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης, έχουν γίνει ήδη οι σχετικές συνεννοήσεις με την Κίνα, ώστε κατόπιν παρεμβάσεων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης να παραληφθούν τα κατάλληλα μηχανήματα. 

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, θα είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής μασκών για τον κορωνοϊό, στη χώρα μας και η παραγωγή θα είναι 9 εκατ. τεμάχια μάσκες το μήνα. Οι μονάδες βρίσκονται στη Λάρισα και στη Θράκη και η παραγωγή θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου ενώ όπως ανέφερε “κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν και ένα δεύτερο εργοστάσιο να φτιάχνει την πρώτη ύλη για τις μάσκες διότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη”.

“Δεν καλύπτεται το σύνολο της ζήτησης αλλά είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να υπάρχει σχετική επάρκεια”, όπως σημείωσε ο υπουργός.

“Υπάρχουν 11 εκατομμύρια καταγεγραμμένες μάσκες στην Ελλάδα”

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, το σύστημα καταγραφής αποθεμάτων έχει εγγεγραμμένες 11 εκατ. μάσκες στη χώρα, οι οποίες όπως ανέφερε ο υπουργός σημαίνει ότι υπάρχει επάρκεια στην χώρα, αλλά, όπως εξήγησε, σήμερα οι μάσκες είναι ακριβές, διότι το νούμερο μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αν αρχίσουμε να φοράμε όλοι μάσκες το νούμερο αυτόματα μετατρέπεται σε μικρό για τις ανάγκες της αγοράς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα το επόμενο διάστημα που θα σταματήσει η καραντίνα και θα χρειαζόμαστε περισσότερες μάσκες.

Κανονικότητα μόνο με εμβόλιο

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, η επιστροφή στην παλιά μας ζωή δεν πρόκειται να γίνει αν δεν βρεθεί το εμβόλιο για τον Covid-19 και αποκτήσει ανοσία ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Η επόμενη μέρα απαιτεί την χρήση μάσκας και γαντιών ενώ απαραίτητα θα είναι τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις που θα κρατάμε μεταξύ μας. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, θα πάμε βήμα βήμα στη χαλάρωση και η πειθαρχία είναι απαραίτητη. Επειδή ο ιός δρα αναπάντεχα δεν πρέπει να χαλαρώνουμε στον κεντρικό μας στόχο και εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης, όταν μας υποδείξουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των μέτρων αμέσως θα το εφαρμόσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ