Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Αλβανίας

Οι απόκρημνες, γαλήνιες ακτές της χώρας, με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά μαγεύουν συχνά τους επισκέπτες.

Η Αλβανία έχει μετατραπεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια σε έναν αρκετά δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Η οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η γειτονική μας χώρα, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τουριστικών της θερέτρων και καταλυμάτων, τα οποία συχνά μάλιστα διατίθενται και σε αρκετά προσιτές τιμές. Το γεγονός αυτό έχει καταφέρει να τη βάλει στα «ραντάρ» των Ευρωπαίων τουριστών, για τους οποίους οι ομορφιές της χώρας συχνά αποτελούν μία «αποκάλυψη». Ιδιαίτερη εντύπωση καταφέρνουν να προκαλούν στους επισκέπτες οι απόκρημνες, γαλήνιες παραλίες, με τα γαλαζοπράσινα νερά της Αλβανικής Ριβιέρας, δηλαδή της ακτογραμμής της χώρας, η οποία «βρέχεται» από το Ιόνιο και την Αδριατική. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας.

Παραλία του Λιβαδιού ( Plazhi i Livadhit)

Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στη Χειμάρρα δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία για να επισκεφθείτε την παραλία του Λιβαδιού, η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες στην περιοχή, η οποία καταφέρνει να μαγεύει τους επισκέπτες χάρη στο ειδυλλιακό τοπίο που προσφέρει με τα βαθιά γαλανά της νερά και τους ελαιώνες που την περιτριγυρίζουν.

Παραλία Μάνγκο ( Plazhi Mango)

Η παραλία Μάνγκο αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, καθώς διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να περάσει κανείς ευχάριστα τις διακοπές του. Οι Άγιοι Σαράντα αποτελούν σε γενικές γραμμές μία εξαιρετική επιλογή για τους ταξιδιώτες, καθώς διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, πανέμορφα τοπία σε αρκετά προσιτές τιμές.

Εξαμίλι ( Ksamil)

Το Εξαμίλι είναι μία περιοχή των Αγίων Σαράντα, στην οποία συναντά κανείς πολλές μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο. Κατά συνέπεια, καταφέρνει να προσελκύσει κάθε χρόνο πληθώρα επισκεπτών τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Για τον λόγο αυτό, προτείνεται να επισκεφθείτε την περιοχή στις αρχές Ιουνίου και στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δυρράχιο ( Durres)

Τo Δυρράχιο αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους διαχρονικά ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, καθώς διαθέτει πληθώρα, μεγάλων σε έκταση, παραλιών. Μάλιστα, η περιοχή αυτή απέχει μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο, από τα Τίρανα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επισκέπτονται την πρωτεύουσα την της χώρας να «ξεκλέψουν» λίγο χρόνο προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία μικρή «απόδραση».

Παραλία Παλάς ( Plazhi Palase)

Η παραλία Παλάς βρίσκεται στην περιοχή Αυλώνα ( Vlore), η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το «μαργαριτάρι του αλβανικού Νότου». Εδώ μπορεί να συναντήσει κανείς γραφικά μικρά χωρά, με υπέροχες παραλίες, σε ένα καταπράσινο γαλήνιο φόντο.

Λουκόβ ( Lukove)

Η παραλία Λουκόβα είναι μία από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Αλβανίας. Εντοπίζεται στους Αγίους Σαράντα, ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Κέρκυρα. Ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της, καθώς και για το πράσινο που την περιβάλλει.

Ράνα ε Χέδουν ( Rana e Hedhun)

H Ράνα ε Χέδουν αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές ακτές της χώρας, χάρη στη «πλούσια» άμμο που συναντά κανείς εκεί. Βρίσκεται κοντά στην περιοχή Σενγκίν στα βόρεια της Αλβανίας, ενώ απέχει περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από τα Τίρανα.

Μπορς ( Borsh)

Η παραλία Μπορς εντοπίζεται στην Αλβανική Ριβιέρα και «βρέχεται» από το Ιόνιο πέλαγος. Καταφέρνει να ξεχωρίσει για τα ιδιαίτερα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά της. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι έχει παραμείνει σχετικά «ανέγγιχτη» από τον μαζικό τουρισμό, κάτι το οποίο την καθιστά έναν γαλήνιο, ανεξερεύνητο, μικρό «παράδεισο».

Η Παραλία του Δερμίου ( Plazhi i Dhermiut)

Το Δέρμι είναι ακόμα μία περιοχή της Αλβανικής Ριβιέρας και συγκεκριμένα της Χειμάρρας. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για την έντονη νυχτερινή του ζωή, ενώ τους επισκέπτες συχνά εντυπωσιάζουν τα γραφικά πέτρινα σπίτια του. Η παραλία αυτή έχει καταφέρει να προσελκύσει αρκετούς Σκανδιναβούς επισκέπτες τα τελευταία χρόνια.

Παραλία Πουλμπάρδα ( Plazhi Pulebardha)

Η παραλία Πουλμπάρδα είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής Εξαμίλι. Πρόκειται για μία σχετικά «κρυμμένη» παραλία, καθώς περιβάλλεται από πέτρινους λόφους. Ξεχωρίζει για τη γαλήνη και την ησυχία που προσφέρει στους επισκέπτες της καθώς και για τα πεντακάθαρα τιρκουάζ της νερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ