«Travel and Leisure»: Στην τριάδα της λίστας του Μήλος και Πάρος

Καταρτίζεται βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του. Συνολικά στη λίστα περιλαμβάνονται επτά ελληνικά νησιά.

Όταν ο Πυθαγόρας έγραφε τους στίχους, ο Γιώργος Κατσαρός τη μουσική και η Μαρινέλλα ερμήνευε (1974) «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου» μάλλον δεν είχαν στον μυαλό τους ότι θα γινόταν (κατά περίπτωση με μια παραλλαγή «κορίτσι μου» αντί του «αγόρι μου») de facto ο οδηγός μεγάλης μερίδας τουριστών για τα ελληνικά νησιά.

Το αμερικάνικο περιοδικό «Travel and Leisure» κάθε χρόνο δημοσιεύει μια λίστα στην κατηγορία «World’s Best Awards». Η οποία, καταρτίζεται από τη βαθμολόγηση των αναγνωστών του βάσει της εμπειρία τους.Στην τριάδα της φετινής λίστας φιγουράρουν δύο ελληνικά νησιά, η Μήλος και η Πάρος. Ενώ πέντε ακόμα περιλαμβάνονται σε χαμηλότερες θέσεις.

Με το περιοδικό να σχολιάσει πως η Ελλάδα δικαιούται να υπερηφανεύεται για το γεγονός. Μάλιστα η ίδια επτάδα περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά παγκοσμίως, χάρη «στις φωτογενείς παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τους αρχαίους χώρους τους».

Ο επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων τουρισμού των δήμων της Μήλου και της Πάρου, Νότης Μαρτάκης, δήλωσε (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως η σημασία αυτής της διάκρισης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εποχή μας κατά την οποία, πέρα από την αριθμητική απόδοση των αφίξεων που ούτως ή άλλως είναι εντυπωσιακή στα δύο νησιά, το ζητούμενο είναι και η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.

«Και είναι γνωστό ότι το αναγνωστικό κοινό του Travel and Leisure ανήκει στην υψηλή κατηγορία σε εισοδηματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Συνεπώς, αυτό που μετράει με αυτή την ψηφοφορία είναι ότι η προσπάθεια αποδίδει και κάνει τη διαφορά» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ