Κροκύλειο: Η γενέτειρα του ήρωα του 1821 στρατηγού Μακρυγιάννη γίνεται επενδυτικός προορισμός!

Ξεκινάει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του παραδοσιακού οικισμού από τον Δήμου Δωρίδος που προβάλλει τις μοναδικές δυνατότητες για ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.
Καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη του παραδοσιακού οικισμού του Κροκυλείου,  γενέτειρα του στρατηγού Μακρυγιάννη, με ότι συνεπάγεται αυτό για την τοπική κοινωνία αποτελεί η επερχόμενη δημοπρασία του δημοτικού ξενώνα.
 
Ο δημοτικός ξενώνας που δημοπρατείται προς εκμετάλλευση στις 07 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Δωρίδος που βρίσκεται στο Ευπάλιο είναι εμβαδού 697 τ.μ και δυναμικότητας 9 δωματίων. Το κτίριο εκτός από την πλατεία στην οποία βγάζει τραπέζια, διαθέτει ένα μεγάλο ισόγειο εστιατόριο στον επάνω όροφο.  Σύμφωνα με την προκήρυξη διατίθεται για εκμίσθωση με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς τα 150 ευρώ. Ο Δήμος Δωρίδας έχει προβεί σε επισκευαστικές εργασίες του κτιρίου.
 
Μέχρι πρόσφατα, οι παραθεριστές, οι επισκέπτες και οι κυνηγοί που έρχονταν στο τόπο αυτό αναζητώντας την ησυχία, τα γραφικά σοκάκια και τα άφθονα θηράματα εξυπηρετούνταν από 2-3 επιχειρήσεις, οι οποίες όμως λόγω συγκυριών έκλεισαν σχεδόν ταυτόχρονα αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Ευάγγελος Γραββάνης πρόεδρος του Συλλόγου Κροκυλιωτών “ο Μακρυγιάννης”. Η τελευταία από τις επιχειρήσεις που έκλεισε τότε ήταν και ο δημοτικός ξενώνας στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού που λειτουργούσε αδιάλειπτα από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 που χτίστηκε μέχρι σήμερα. Όλες αυτές τις δεκαετίες ο ξενώνας αποτελούσε το κέντρο του χωριού, ήταν ταυτόχρονα καφενείο, ταβέρνα, πανδοχείο, εξυπηρετώντας τις περισσότερες ανάγκες των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, που σήμερα αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν στα γειτονικά χωριά.
 
«Δυστυχώς οι νέοι έχουν φύγει από το χωριό, ο ξενώνας όμως αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάποιον που ψάχνει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής να ζήσει το Κροκύλειο και να εξασφαλίσει παράλληλα τον βιοπορισμό του» αναφέρει  ο πρόεδρος του Συλλόγου Κροκυλιωτών. Επιπλέον το Ίδρυμα Οικογένειας Μακρυκώστα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοηθά το Κροκύλειο σε κοινωφελή έργα, υποτροφίες κ.λ.π. θέλοντας να ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για την ανάθεση, ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει οικονομικά τον μισθωτή σε εργασίες ανακαίνισης, εξοπλισμού κλπ. ώστε να ξεκινήσει ευκολότερα και με δυναμική την επιχείρησή του.
 
Το Κροκύλειο βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα βουνά των Βαρδουσίων και σε υψόμετρο 850μ., αποτελώντας έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, με πλούσιες  φυσικές ομορφιές και ιστορία. Το χωριό που παλαιότερα υπήρξε και έδρα Καποδιστριακού Δήμου Βαρδουσίων, είναι χαρακτηρισμένο παραδοσιακός οικισμός και είναι κυρίως γνωστό ως γενέτειρα του στρατηγού Μακρυγιάννη.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την δημοπράτηση μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του Κροκυλείου (http://www.krokilio.gr/el/normal/20319/ViewBlogArticleή να επικοινωνήσουν με τον  Ευάγγελο Γραββάνη, Πρόεδρο του Συλλόγου Κροκυλιωτών ο Μακρυγιάννης, στο ειδικό email ([email protected]) για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ