Η φυγή των Βρετανών τουριστών δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό

Για κλείσιμο χιλιάδων ξενοδοχείων στη χώρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος

Πανικό στους Βρετανούς τουρίστες προκάλεσε η χθεσινή οδηγία του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει της οποίας θα επιβάλλεται καραντίνα σε όσους πολίτες έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα.

Η απόφαση της κυβέρνησης Τζόνσον έχει δημιουργήσει τάσεις φυγής στους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, οι οποίοι αναζητούν τρόπους ώστε να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην πατρίδα τους.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit.gr αναφέρθηκε εκτενώς στις νέες δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ελληνικός τουρισμός σε μια ήδη δύσκολη σεζόν. Μεταξύ άλλων ο κ. Τάσιος υπογράμμισε πως εξαιτίας της μαζικής φυγής των Βρετανών τουριστών από την Ελλάδα αναμένεται να κλείσουν πρόωρα χιλιάδες ξενοδοχεία στη χώρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων:

“Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με την Βρετανική αγορά εστιάζεται στην Κρήτη γιατί η Tui από τις 22 Σεπτεμβρίου σταματάει το πρόγραμμα της για Χανιά και Ηράκλειο που σημαίνει πως από εδώ και στο εξής θα έχει μόνο επιστροφές.

Μέχρι τον Αύγουστο ο τουρισμός στη χώρας μας ήταν δυο βήματα πίσω, τώρα είναι τρία αυτό είναι ξεκάθαρο. Εκτός από την Μεγάλη Βρετανία, την ίδια οδηγία, σύμφωνα με πληροφορίες μου, για κάποιες περιοχές της χώρας θα βγάλει σήμερα και η Ολλανδία. Για παράδειγμα το πρόβλημα στην Κρήτη με την διασπορά του κορονοϊού εντοπίζεται στα Μάλια. Οι έλεγχοι έπρεπε να ήταν πιο αυστηροί. Η Κρήτη την πάτησε με τα Μάλια και την Γεωργιούπολη στη Χανιά. Όταν επιστρέφει ο τουρίστας στη Βρετανία και του λένε από που γύρισες εκείνος λέει από την Κρήτη δεν δίνει τα Μάλια ή την Γεωργιούπολη”, αναφέρει ο Γρηγόρης Τάσιος.

Και προσθέτει: “Δεν υπάρχουν τελευταίας στιγμής πτήσεις να το ξεκαθαρίσουμε αυτό όλες είναι προγραμματισμένες. Το αν κάποιος θελήσει ν αναζητήσει εισιτήριο για να επιστρέψει εδώ και τώρα από την μια είναι λογικό να το βρει ακριβότερο και από την άλλη δεν προλαβαίνει γιατί από αύριο στη χώρα του θα έχουν καραντίνα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν οι Βρετανοί με όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Η σεζόν έχει τελειώσει στην ουσία από τα 5,5 χιλιάδες ανοιχτά ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο θα μείνουν τα 2,5 χιλιάδες ανοιχτά. Πάμε για ένα πρόωρο κλείσιμο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ