“Όπου φύγει φύγει” οι Βρετανοί από τα νησιά

Αυτό που έχει εξοργίσει πολλούς Βρετανούς, είναι η “προθυμία” της κυβέρνησης της χώρας τους να στοχοποιήσει την Ελλάδα

Η απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε όσους πολίτες της χώρας επιστρέφουν από 7 ελληνικά νησιά, έχει προκαλέσει κύματα πανικού στους Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στη χώρα τους. 

Η οδηγία που δημοσιεύτηκε χθες αφορά 7 ελληνικά νησιά, Λέσβο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη, Σέριφο, Κρήτη και Ζάκυνθο και έχει ισχύ από την Τετάρτη. Από την Πέμπτη όσοι επιστρέφουν από αυτά τα νησιά, θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. 

Όπως ήταν φυσικό η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους χιλιάδες Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι ψάχνουν οποιοδήποτε τρόπο να επιστρέψουν σήμερα στη χώρα τους προκειμένου να γλυτώσουν την καραντίνα. Η εξέλιξη προκάλεσε όμως απότομη “εκτόξευση” των τιμών των εισιτηρίων, με κάποιους να αναγκάζονται να πληρώσουν έως και τρεις φορές περισσότερα για να γυρίσουν. Πολλοί από αυτούς εκφράζουν την απορία τους για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης λέγοντας ότι στην Ελλάδα ένιωσαν πολύ πιο ασφαλείς από ότι στην χώρα τους και πως τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ δεν τα έχουν ξαναδεί. Είναι οργισμένοι με την κυβέρνησή τους που για ακόμα μια φορά τους φέρνει προ τετελεσμένων και επί της ουσίας τους τιμωρεί.

Ανάμεσα στις τάξεις των επισκεπτών, υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς κάποιοι φοβούνται ότι θα χάσουν την δουλειά τους επιστρέφοντας στην Βρετανία και μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες αυξημένες τιμές, ειδικά όταν πρόκειται για οικογένειες. 

Αυτό που έχει εξοργίσει πολλούς Βρετανούς, είναι η “προθυμία” της κυβέρνησης της χώρας τους να στοχοποιήσει την Ελλάδα, στην οποία όπως και οι ίδιο αναφέρουν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, την ίδια στιγμή που δεν κάνει τίποτα για τον περιορισμό του ιού στην Βρετανία, όπου όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχουν απαγορεύσεις και τήρηση των αποστάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ