Σε ελεύθερη πτώση ο συνεδριακός τουρισμός λόγω κορωνοϊού

Μείωση της τάξεως του 70% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών των εταιρειών

Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας. Ο επίσημος κλαδικός φορέας HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) κάνει λόγο για απώλειες 70% στον κύκλο εργασιών των εταιριών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Η πανδημία “χτύπησε” τη χρονιά που η χώρα μας σημείωνε θεαματική άνοδο. Ο συνεδριακός προορισμός σε ευρωπαϊκή, αλλά και διεθνή κατάταξη είχε αρχίσει να ανεβαίνει θεαματικά. Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών συνεδρίων αναβλήθηκε για το επόμενο έτος, ενώ ένα ποσοστό περίπου 20% ακυρώθηκε τελείως, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Hapco. Μάλιστα όπως προβλέπεται, η κατάσταση θα επανέλθει σε μία κανονικότητα μετά το 1 ° τρίμηνο του 2021, εκτός αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εμφάνισης του covid-19 στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών των συνεδρίων και εκδηλώσεων (ελληνικών και διεθνών ) που έχει χαθεί εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ. 

Στον κλάδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι παρόλο που έχει ανακοινωθεί ή έναρξη της λειτουργίας των αστικών ξενοδοχείων, και τα οποία και ανοίγουν τις πόρτες τους σταδιακά, άλλα και η δυνατότητα έναρξης των συνεδρίων από 1/7, δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα και δεν έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τους συνεδριακούς χώρους. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ