Νίκος Σύψας: “Αν τα κρούσματα αυξηθούν πολύ μπορεί να σταματήσει ο τουρισμός”

Πιθανή θεωρείται σε μια τέτοια περίπτωση και η παύση χαλάρωσης των μέτρων

“O μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος” υπογράμμισε ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε δηλώσεις που έκανε, σήμερα Πέμπτη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Αφορμή αποτέλεσε ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε πτήση προερχόμενη από το Κατάρ.   

Επιπλέον ο καθηγητής αναφέρθηκε και στη βόρεια Ελλάδα όπου έχει σημειωθεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, γεγονός που, όπως είπε, θα φανεί και στην καμπύλη.

“Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός”, τόνισε ο Νίκος Σύψας σε περίπτωση που η αύξηση των κρουσμάτων γίνει μεγάλη ενώ πιθανή, ενώ πιθανή θεωρεί ο καθηγητής την παύση της χαλάρωσης των μέτρων.

Αναφορικά με τα τεστ στους τουρίστες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, ο Νίκος Σύψας είπε πως “δε μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους τους τουρίστες οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Επίσης, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Το να συμπεριληφθεί το τεστ στο πακέτο διακοπών δεν το υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Τέλος σχετικά με τα μέτρα προστασίας στις παραλίες, ο καθηγητής δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ