Δύο παραλίες του Ιονίου στις ασφαλέστερες της Ευρώπης για αυτό το καλοκαίρι

Η επιλογή των παραλιών έγινε με διάφορα κριτήρια, όπως ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στον συγκεκριμένο προορισμό, το μέγεθος της παραλίας και o αριθμός τετραγωνικών μέτρων για κάθε άτομο στην παραλία.

Με το φετινό καλοκαίρι να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του τουρισμού, η ασφάλεια αποτελεί το κύριο μέλημα των ταξιδιωτών, όπως έδειξε και η έρευνα της Mindhaus. Η ιστοσελίδα European Best Detinations έφτιαξε μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης για αυτό το καλοκαίρι, προτείνοντας στους επισκέπτες της τις καλύτερες επιλογές. 

Τι κάνει όμως μια παραλία ασφαλή; Όπως αναφέρει το site, η επιλογή των παραλιών έγινε με διάφορα κριτήρια, όπως ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στον συγκεκριμένο προορισμό, το μέγεθος της παραλίας και o αριθμός τετραγωνικών μέτρων για κάθε άτομο στην παραλία.

Επίσης, οι προορισμοί επιλέχθηκαν με βάση τη μεγάλη προσφορά ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, καθώς και την ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

“Αυτές οι παραλίες, μερικές από τις οποίες έχουν μήκος πάνω από 100 χιλιόμετρα, είναι ιδανικές για ασφαλείς διακοπές: ακόμη και στο peak της σεζόν, η διατήρηση της απόστασης δεν θα είναι πρόβλημα”, σχολιάζει το άρθρο.

Όπως είναι φυσικό, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα, καθώς η χώρα μας όχι μόνο έχει δύο εισόδους στο Top-10, αλλά μια από τις παραλίες της κέρδισε τον τίτλο της πιο ασφαλούς παραλίας στην Ευρώπη.

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς παραλίες για τους τουρίστες του 2020;

10. Binz, Rugen, Γερμανία

Με 5 χλμ μήκος η παραλία αυτή είναι από τις πιο όμορφες και μεγαλύτερες στην Γερμανία και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης. 

9. Nida, Λιθουανία

Το Nida βρίσκεται στο Curonian Spit, την λεπτή λωρίδα γης ανάμεσα στη Βαλτική θάλασσα και την λιμνοθάλασσα Curonian. Πρόκειται για ένα μέρος μοναδικής ομορφιάς με 100 χλμ ψιλής άμμου, αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο

8. Jurmala, Λετονία

H Jurmala είναι ένα σπάνιο μέρος το οποίο έχει τον χαρακτηρισμό EDEN από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απονέμει αυτό τον χαρακτηρισμό στους καλύτερους βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

7. Meia Praia, Lagos, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

Με 5 χλμ χρυσής άμμου και ένα όμορφο ιστορικό κέντρο γεμάτο με παραδοσιακά καταστήματα, μπαρ και καφέ, περιστοιχισμένο από υπέροχες παραλίες, το Αλγκάρβε αποτελεί ιδανικό προορισμό που συνδυάζει ομορφιά και ασφάλεια. 

6. Ghan Tuffieha, Μάλτα

Η Μάλτα είναι επίσης ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα, οπότε αποτελεί έναν από τους ιδανικούς προορισμούς για φέτος το καλοκαίρι. Η παραλία του Riviera Bay με μεγάλη έκταση αποτελεί έναν από τους προορισμούς του νησιού. 

5. Χαλικούνας, Κέρκυρα

Η Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα πιο πράσινα ελληνική νησιά, όπως σχολιάζει το European Best Destinations, το οποίο επίσης σπεύδει να επισημάνει ότι η χώρα μας έχει επηρεαστεί έως και 50 φορές λιγότερο από τον κορωνοϊό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κράτος στην Ευρώπη. Μόλις 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του νησιού, ο Χαλικούνας είναι από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Λόγω του μεγάλου της μέγέθους η παραλία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα συνωστισμού, ενώ αποτελεί “παράδεισο” για surfing και kite surfing

4. Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία

Η Μαδέρα ήταν η περιοχή της Πορτογαλίας που εκτέθηκε λιγότερο στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να αποτελεί και έναν από τους προτιμητέους τουριστικούς προορισμούς. Η Μαδέρα αποτελείται από πολλά νησιά και είναι γνωστή για τις παραλίες της. 

3. Χερσόνησος Hel, Πολωνία

Η Πολωνία είναι επίσης από τις χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορωνοϊό και όπως είναι φυσικό έχει μπει στο στόχαστρο των τουριστών.  Η χερσόνησος Hel είναι κοντά στο Γκντανσκ και αποτελείται από μια λωρίδα άμμου μήκους 35 χλμ η οποία θεωρείται από πολλούς σαν επίγειος παράδεισος.

2. Comporta, Alentejo, Πορτογαλία

Μια παραλία 20 περίπου χλμ, η οποία μπορεί να δεχτεί χιλιάδες κόσμου και να μην δείχνει ποτέ γεμάτη. Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λισαβόνα και πολλές φορές έχει προτιμηθεί από διάσημους οι οποίες εκμεταλλεύονται την αίσθηση απομόνωσης που διαθέτει. 

1  Μονολίθι, Πρέβεζα

Σύμφωνα με το European Best Destinations, το Μονολίθι στην Πρέβεζα βρίσκεται στην κορυφή των ασφαλέστερων παραλιών της Ευρώπης. Όπως αναφέρει και το άρθρο, η χώρα μας είναι μια από τις Ευρωπαϊκές χώρες που πλήγησαν λιγότερο από την επιδημία, ενώ έχει λάβει πολλά μέτρα προστασίας  για να εξασφαλίσει ασφαλείς διακοπές στους επισκέπτες. 

Με μήκος 22 χλμ και πλάτος έως και 80 μέτρα, το Μονολίθι είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, σύμφωνα με το άρθρο. Σε αυτή την παραλία, όπως αναφέρει, δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα ωραίο σημείο, να φτιάξετε την ομπρέλα σας και να χαλαρώσετε στον ήλιο. Επίσης, όπως τονίζει το site, η Πρέβεζα είναι ίσως ο μοναδικός ηλιόλουστος προορισμός στην Ευρώπη με εξαιρετικά μεγάλες παραλίες, κοντά σε τρία νοσοκομεία και 10′ από το αεροδρόμιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ