Plaisiobots: Το Πλαίσιο οδηγεί την Ελλάδα στην κορυφή της Διεθνούς Ρομποτικής Ολυμπιάδας!

Μια ομάδα από παιδιά συνεργατών του «Πλαισίου», προπονούνταν κάθε σαββατοκύριακο για ένα χρόνο – παρά τα lockdown – και δημιούργησαν το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης

Σε μια δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίες πολλές φορές τονίστηκε η αξία της καινοτομίας και της τεχνολογίας, η Ελλάδα κατάφερε για πρώτη φορά να κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, με μια ομάδα «δημιούργημα» της εταιρείας Πλαίσιο.

Η ελληνική συμμετοχή, ξεκίνησε με αφετηρία το Πλαίσιο και την «έμπνευση» της εταιρείας ένα χρόνο πριν, να «προπονήσει» τα δικά της παιδιά προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό. Πράγματι, μια ομάδα από παιδιά συνεργατών του «Πλαισίου», προπονούνταν κάθε σαββατοκύριακο για ένα χρόνο – παρά τα lockdown – και δημιούργησαν το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης, το οποίο και τους «χάρισε» την πρωτιά.

Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή, πέρα από το Πλαίσιο ήταν η προπονήτρια Διάνα Βουτυράκου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρομποτικής) και ο Ιάσων-Σταύρος Σόμογλου. Με τη βοήθεια αυτών, η ελληνική ομάδα, με το ευφάνταστο όνομα Plasiobots, κατάφερε να γράψει ιστορία, αφήνοντας «πίσω» της χώρες με «παράδοση» στη ρομποτική όπως η Κορέα και η Ρωσία.

Δείτε τη δήλωση του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Κώστα Γεράρδου: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ