H Interxion εξαγόρασε την Lamda Helix και η Αθήνα γίνεται παγκόσμιο σταυροδρόμι cloud

Η Lamda Helix ιδρύθηκε 17 χρόνια πριν και σήμερα λειτουργεί σε δυο εγκαταστάσεις περίπου τα δύο τρίτα των ελληνικών κέντρων δεδομένων

Η Interxion, μια εταιρεία της Digital Realty εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παρόχους λύσεων κέντρων δεδομένων συνεγκατάστασης σε έναν ουδέτερο φορέα cloud, ανακοίνωσε χθες ότι απέκτησε τη ελληνική Lamda Hellix. Η εξαγορά σύμφωνα με την ανακοίνωση  θα δώσει πρόσβαση στην Digital Realty σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της περιοχής.

Η Lamda Helix ιδρύθηκε 17 χρόνια πριν και σήμερα λειτουργεί σε δυο εγκαταστάσεις περίπου τα δύο τρίτα των ελληνικών κέντρων δεδομένων. Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται από όλους τους παρόχους οπτικών ινών και συνδεσιμότητας που δραστηριοποιούνται στη χώρα και εξυπηρετούν μια μεγάλη ποικιλία μεγάλων πελατών  συμπεριλαμβανομένων των παρόχων τηλεπικοινωνιών, των κυβερνητικών υπηρεσιών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, των παρόχων υπηρεσιών cloud και δύο κορυφαίων φορέων διασύνδεσης Internet.

Γιατί οι επενδύσεις σε Data Centers έχουν εκθετικές επιπτώσεις σε μια χώρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Αθήνα είναι ένα αναδυόμενος κόμβος διασύνδεσης στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής με την  εξαγορά να ενισχύει το παγκόσμιο αποτύπωμα της Interxion και της Digital Realty, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερους από 700 παρόχους συνδεσιμότητας σε περισσότερα από 280 κέντρα δεδομένων σε 24 χώρες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των πελατών μας, παραμένοντας πιστοί στην αφοσίωσή μας για παροχή προηγμένων τεχνολογιών και υποδομών ώστε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, τους Έλληνες και την Ελλάδα εν γένει», ανέφερε ο David Ruberg, Chief Executive, EMEA της Intrexion. «Οι κορυφαίες επιδόσεις και υπηρεσίες της Lamda Hellix, σε συνδυασμό με τη σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία της εταιρείας, την έχουν καταστήσει ηγετικό πάροχο υπηρεσιών data centre στην ευρύτερη περιοχή και έχουν αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η Ελλάδα στον αναπτυσσόμενο κόσμο του cloud παγκoσμίως. Πιστεύουμε ότι η κορυφαία θέση της Lamda Hellix στην Ελλάδα, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τoν Όμιλο της Digital Realty και είμαστε σίγουροι ότι με βάση τις υπάρχουσες σχέσεις μας με τους παγκόσμιους cloud providers και την κοινή πελατοκεντρική φιλοσοφία μας, θα δημιουργηθούν σημαντικές νέες ευκαιρίες, ενισχύοντας και επιταχύνοντας περαιτέρω την ανάπτυξή της.»

Το management team της Lamda Hellix θα συνεχίσει αυτούσιο συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Κάκκου, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται του Ομίλου στην περιοχή.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη στρατηγική μας συμφωνία με τον Όμιλο της Digital Realty και την ένταξή μας στην παγκόσμια πλατφόρμα PlatformDIGITAL» δήλωσε ο Απόστολος Κάκκος. «Η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει όχι μόνο να παρέχουμε στους πελάτες μας τεράστιες δυνατότητες επέκτασης και ανάπτυξης σε 6 ηπείρους, 23 χώρες και 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό και ανάπτυξη της Ελλάδας. Παράλληλα θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0».

Αυτή η εξαγορά ήρθε λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της Microsoft για τη δημιουργία ενός data center region στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λαυρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ