Οι μεγαλύτερες εξαγορές της Microsoft μέχρι σήμερα

Η Microsoft κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές και έχει επενδύσει αστρονομικά ποσά για να αποκτήσει μερικές από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογικές εταιρείες

Λίγο πριν την έναρξη των προ-παραγγελιών για το νέο Xbox, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της ZeniMax Media, η οποία μέσω της Bethesda Softworks έχει παραγάγει ηλεκτρονικά παιχνίδια με ρεκόρ πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων του Fallout και του Doom.

Με αυτό το deal, η Microsoft έχει ως στόχο να εμπλουτίσει το Xbox Game Pass, τη συνδρομητική της υπηρεσία για ηλεκτρονικά παιχνίδια, προσθέτοντας σε αυτή τα κορυφαία παιχνίδια της Bethesda. Επίσης, φιλοδοξεί να ενισχυθεί απέναντι στο βασικό ανταγωνιστή της, τη Sony, η οποία είναι στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή με την έλευση του νέου PlayStation.

Μια εξαγορά … ανάμεσα σε άλλες

Η συγκεκριμένη συμφωνία άγγιξε τα 7,5 δισ. δολάρια και προστέθηκε στη λίστα με τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς της Microsoft μέχρι σήμερα – όχι όμως στην κορυφή. Η Microsoft κατά καιρούς έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές και έχει επενδύσει αστρονομικά ποσά για να αποκτήσει μερικές από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογικές εταιρείες.

Η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η εταιρεία είναι αυτή του LinkedIn, του διάσημου επαγγελματικού μέσου δικτύωσης, που ολοκληρώθηκε το 2016 και άγγιξε τα 26,2 δισ. δολάρια. Την εποχή εκείνη, το LinkedIn είχε 433 εκατ. εγγεγραμμένους χρήστες, και 105 εκατ. ενεργούς χρήστες το μήνα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft είχε προηγηθεί αυτής του LinkedIn, και ήταν αυτήτου Skype, το 2011. Η εξαγορά αυτή είχε ανέλθει στα 8,5 δισ. δολάρια. Αμέσως μετά, σε αξία, τοποθετείται η νέα εξαγορά της ZeniMax Media και ακολουθεί αυτή της GitHub, το 2018 και της Nokia Devices & Services Business το 2014. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες άγγιξαν τα 7,5 και 7,2 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Οι μεγαλύτερες σε αξία εξαγορές της Microsoft, μέχρι σήμερα:

Infographic: Microsoft Acquires Game Studio Ahead of Xbox Launch | Statista

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ