Στα 50 δις τα έσοδα των εφαρμογών παγκοσμίως, το πρώτο εξάμηνο του 2020 – Στην κορυφή το Tinder

Η πιο κερδοφόρα εφαρμογή του πρώτου εξαμήνου ήταν το Tinder, ενώ ακολούθησε το YouTube και, φυσικά, το TikTok

Με μια σημαντική αύξηση εσόδων έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2020 για τις mobile εφαρμογές παγκοσμίως, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να μείνουν σπίτι.

Σύμφωνα με δεδομένα από το Sensor Tower, το πρώτο μισό του έτους, οι καταναλωτές παγκοσμίως ξόδεψαν 50,1 δισ. δολάρια στο App Store και στο Google Play, ποσό μεγαλύτερο κατά 23.4% από το πρώτο μισό του 2019. Συγκριτικά, αξίζει να αναφερθεί ότι από το πρώτο εξάμηνο του 2018 έως το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα έσοδα είχαν αυξηθεί κατά 20%.

Όσο για τις εγκαταστάσεις εφαρμογών, αυτές αυξήθηκαν κατά 26.1% σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τα 71.5 δισ. downloads. Από αυτά, τα 18,3 δισ. έγιναν μέσω του App Store της Apple. Παρόλο που το Google Play είχε πολλές – εκατομμύρια – παραπάνω λήψεις εφαρμογών, το App Store βρέθηκε πιο μπροστά στο κομμάτι της δαπάνης των χρηστών.

Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, το App Store κέρδισε 32,8 δισ. δολάρια από αγορές εντός εφαρμογών, συνδρομές και premium εφαρμογές και παιχνίδια. Ο αριθμός αυτός είναι 24,7% μεγαλύτερος από τα 26,3 δισ. δολάρια που δαπανήθηκαν το ίδιο διάστημα πέρυσι. Είναι επίσης σχεδόν διπλάσιος από τα έσοδα του Google Play, που έφτασαν μόλις τα 17,3 δις καταγράφοντας 21% αύξηση YOY.

Η πιο κερδοφόρα εφαρμογή του πρώτου εξαμήνου ήταν το Tinder, ενώ ακολούθησε το YouTube και, φυσικά, το TikTok, το οποίο όπως θα δούμε παρακάτω έσπασε ρεκόρ και σε downloads. Την πεντάδα των κορυφαίων από άποψη εσόδων εφαρμογών συμπληρώνει η Tencent Video και το Netflix, με αυτή τη σειρά.

Όσο για τις λήψεις, το TikTok βρέθηκε με διαφορά στην κορυφή, καταγράφοντας 626 εκατ. downloads σε ένα εξάμηνο. Ακολούθησε το WhatsApp και το Zoom, του οποίου η ανάπτυξη έχει αποτελέσει μεγάλο θέμα τους τελευταίους μήνες, με την πεντάδα να συμπληρώνεται από το Facebook, το Instagram και το Messenger.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ