Η Intel εξαγόρασε τη Moovit για 900 εκατ. δολάρια

Με την εξαγορά της Moovit, η Intel σκοπεύει να “βοηθήσει” την Mobileye

Η Intel ανακοίνωσε χθες, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει, ότι προχώρησε στην εξαγορά της Moovit έναντι 900 εκατ. δολαρίων.

Η Moovit διαθέτει τη γνωστή δωρεάν εφαρμογή αστικών μετακινήσεων και παρέχει επιλογές διαδρομών μέσω διαφόρων μέσων μεταφοράς σε περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες, σε πάνω από 2.700 πόλεις σε 88 χώρες. Παράλληλα, η εταιρεία κατέχει και διαχειρίζεται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων γύρω από τις συγκοινωνίες παγκοσμίως, αποτελούμενο από δεδομένα από περισσότερους από 7.000 οργανισμούς συγκοινωνίας. Τα δεδομένα αυτά ενισχύονται καθημερινά από την κοινότητα χρηστών του Moovit.

Με την εξαγορά της Moovit, η Intel σκοπεύει να “βοηθήσει” την Mobileye – εταιρεία αυτόνομης οδήγησης την οποία επίσης είχε εξαγοράσει το 2017 για για 15,3 δις – φέρνοντας την πιο κοντά στον στόχο της, που είναι να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ρομποτικών ταξί.

“Σκοπός της Intel είναι να δημιουργήσει μια τεχνολογία που θα αλλάξει τον κόσμο και θα  εμπλουτίσει τη ζωή κάθε ατόμου στη Γη, και η ομάδα της Mobileye συνεισφέρει σε αυτόν το σκοπό καθημερινά”, δήλωσε ο Bob Swan, CEO της Intel και συμπλήρωσε: “Η τεχνολογία της Mobileye βελτιώνει ήδη την ασφάλεια εκατομμυρίων αυτοκινήτων στο δρόμο και η Moovit θα επιταχύνει την ικανότητά της να φέρει πραγματικά επανάσταση στις μεταφορές – μειώνοντας τη συμφόρηση και σώζοντας ζωές.

Υπενθυμίζεται ότι η Mobileye έχει δημιουργήσει κάποια προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αυτοκινήτων (advanced driver-assistance systems – ADAS) τα οποία αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται σε περίπου 60 εκατ. οχήματα παγκοσμίως, με την εταιρεία να συνεργάζεται με πάνω από 25 αυτοκινητοβιομηχανίες.  Η Mobileye είναι ουσιαστικά μια “μηχανή ανάπτυξης” για την Intel, που τη βάζει σε αγορές με τεράστια δυναμική. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αγορά των αυτόνομων – ρομποτικών ταξί, αναμένεται να αγγίξει τα 160 δις μέχρι το 2030.

Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, ο ρόλος της Moovit στην εταιρεία γίνεται πλέον πιο ξεκάθαρος. “Η τεράστια παγκόσμια βάση χρηστών της Moovit, τα ιδιόκτητα δεδομένα μεταφοράς, η κοινότητα των παγκόσμιων συντακτών, οι ισχυρές συνεργασίες με βασικούς εταίρους και συνεργάτες του οικοσυστήματος κινητικότητας, και η ομάδα με υψηλή εξειδίκευση είναι αυτό που την καθιστά μια εξαιρετική επένδυση”, δήλωσε ο Amnon Shashua, CEO της Mobileye. “Το Moovit είναι ένα ισχυρό brand που εμπιστεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Μαζί, με τις εκτεταμένες δυνατότητες της Mobileye στη χαρτογράφηση και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, θα μπορέσουμε να επιταχύνουμε το χρονοδιάγραμμά μας για να αλλάξουμε το μέλλον των μεταφορών, συμπλήρωσε.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ