WhatsApp Pay: Επίσημο λανσάρισμα με 10 εκατ. αρχικούς χρήστες

Το WhatsApp κατάφερε να λάβει άδεια για να κυκλοφορήσει την υπηρεσία WhatsApp Pay, την οποία έτρεχε πιλοτικά το προηγούμενο έτος, στην Ινδία.

Σύμφωνα με ξένο δημοσίευμα, η πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook θα ξεκινήσει το λανσάρισμα σταδιακά, με 10 εκατομμύρια αρχικούς χρήστες, ενώ στη συνέχεια θα μπορέσει να “επεκταθεί” σε όλη τη χώρα. Ο λόγος που η υπηρεσία δεν κυκλοφορεί απευθείας σε όλη τη χώρα είναι ότι υπάρχουν ακόμη κάποια ρυθμιστικά θέματα που πρέπει να λυθούν, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Το WhatsApp λανσάρει πιλοτική υπηρεσία πληρωμών στην Ινδία

Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία δραστηριοποιείται το WhatsApp, με 400 εκατ. χρήστες. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων είχε ξεκινήσει την πιλοτική δοκιμή της υπηρεσίας πληρωμών σε συνεργασία με τις HDFC Bank και ICICI Bank.

Τότε, ο Mark Zuckerberg είχε δηλώσει ότι πέρα από την Ινδία, (η εταιρεία) εργάζεται σε αρκετές άλλες χώρες και είχε εκφράσει την ελπίδα του, η υπηρεσία να γίνει διαθέσιμη σε ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WhatsApp μέσα στο επόμενο έτος.

Τον προηγούμενο μήνα, ο CEO του Facebook επιβεβαίωσε τα τότε λεγόμενά του, ανακοινώνοντας ότι το WhatsApp Pay πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Βραζιλία, Μεξικό και Ινδονησία μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ