Η Amazon σχεδιάζει σύστημα πληρωμών με αναγνώριση χεριού

Η Amazon αναπτύσσει τερματικά πληρωμών τα οποία θα λειτουργούν με αναγνώριση χεριού, προκειμένου να τα πουλήσει σε “καφετέριες, εστιατόρια fast food” και άλλα καταστήματα που τείνουν να έχουν τακτικούς πελάτες, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής: Ο πελάτης θα συνδέει αρχικά την κάρτα του με το χέρι του. Επομένως το κατάστημα θα ζητά να “χτυπήσει” για μία μόνο φορά την παραδοσιακή κάρτα και θα “σκανάρει” στη συνέχεια το χέρι του πελάτη. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος θα μπορεί να πληρώνει στο συγκεκριμένο κατάστημα με το αποτύπωμα του χεριού του ή απλά με την κίνηση αυτού.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, η Amazon είχε δοκιμάσει αντίστοιχο σύστημα πληρωμών στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Whole Foods, η οποία είναι δικής της ιδιοκτησίας, όμως τώρα ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται να θέλει να προωθήσει την τεχνολογία και “εκτός των τειχών”. Το σύστημα το οποίο αναπτύσσει γι αυτόν τον σκοπό είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, ωστόσο σημειώνει πρόοδο. Μάλιστα λέγεται ότι η Amazon συνεργάζεται με την Visa για τη δοκιμή του ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη Mastercard.

Ακόμη δεν είναι γνωστό το πότε και αν τελικά θα λανσαριστεί επίσημα η νέα μέθοδος πληρωμών, ενώ αμφισβητείται σε γενικές γραμμές το πόσο κάτι τέτοιο θα γίνει αποδεκτό από πελάτες και μαγαζάτορες. Μπορεί η αναγνώριση του χεριού να μην ακούγεται τόσο “τρομερή” όσο η αναγνώριση του προσώπου, ωστόσο οι πελάτες μπορεί να είναι διστακτικοί όσον αφορά την παραχώρηση των δεδομένων αυτών στην Amazon. Επίσης, πολλοί καταστηματάρχες μπορεί να μην θέλουν να συνδεθούν από φόβο μήπως χάσουν πελάτες.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ