Με ένα “αθόρυβο” deal, το Facebook μετατρέπει το Marketplace σε κανάλι τηλεπωλήσεων!

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το Facebook προχώρησε στην εξαγορά της Packagd, μιας startup που φτιάχνει plug-in για ενσωμάτωση δυνατότητας αγορών μέσα σε κανάλια του Youtube, με σκοπό να ενσωματώσει αυτή την υπηρεσία στο δικό της Marketplace. 

Η εξαγορά δεν ανακοινώθηκε όταν συνέβη αλλά ο σχεδιασμός είναι η Packagd να δώσει στους επισκέπτες του Marketplace την δυνατότητα να αγοράζουν προϊόντα κατά την διάρκεια live videos. Η πρόθεση αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο για το Faebook, το οποίο έχει δοκιμάσει και στο παρελθόν να ενσωματώσει αντίστοιχη τεχνολογία και να μπει σε μια τεράστια αγορά με ακόμα πιο τεράστια έσοδα. 

Οι τηλεπωλήσεις φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως είναι κάτι σχετικά “ξένο” στις γενιές που έχουν μεγαλώσει μέσα στα κοινωνικά δίκτυα και έχουν βγάλει την τηλεόραση και τις αντίστοιχες εκπομπές από τη ζωή τους. 

Όμως οι δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του, μπορούν να ανοίξουν για το Facebook ένα πολύ σημαντικό κανάλι εσόδων, το οποίο απευθυνόμενο στην νεότερη γενιά μέσα από νέα κανάλια, μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές και να εκτοξεύσει τα κέρδη της εταιρείας. 

Τα live-ψώνια θεωρούνται σημαντική πτυχή της μελλοντικής λειτουργίας του e-commerce και ήδη χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα, με την Alibaba η οποία κυριαρχεί με την διάσημη singles day, στην οποία οι live-πωλήσεις μέσω videos χρησιμοποιήθηκαν φέτος κατά κόρον με εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Το Instagram έχει ενεργοποιήσει αντίστοιχες υπηρεσίες οι οποίες επίσης δείχνουν πως υπάρχουν σημαντικές προοπτικές σε αυτή την τακτική, αν και ακόμα είναι σε εμβρυικό στάδιο. Το Facebook θέλει να αυξήσει το αποτύπωμα ηλεκτρονικού εμπορίου του, και προσπαθεί να το κάνει εδώ και χρόνια. Το Marketplace έχει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες μηνιαίως και ξεκίνησε μόνο πριν από τρία χρόνια. 

Με την Amazon να έχει ήδη ξεκινήσει αντίστοιχες υπηρεσίες, ήταν θέμα χρόνου για το Facebook να θελήσεις να εκμεταλλευτεί τα δισεκατομμύρια των χρηστών και δυνητικών πελατών του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ