Αυτή είναι η εφαρμογή-εργαλείο κατασκοπείας που προειδοποιούν Google και Apple

Μία δημοφιλή εφαρμογή έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε εκατομμύρια χρήστες, μέσα από έρευνες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά από δημοσίευμα των New York Times, τόσο η Apple όσο και η Google την απέσυραν από τα «ηλεκτρονικά τους μαγαζιά», καθώς θεωρήθηκε πως η εφαρμογή είναι εργαλείο κατασκοπίας και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Αυτή είναι η εφαρμογή κατασκοπείας

Όπως αναφέρεται σε μία σειρά από ρεπορτάζ, στους Times, στο BuzzFeed News και άλλα, η εφαρμογή ToTok κυκλοφορεί μόλις λίγους μήνες αλλά σε αυτό το διάστημα συγκέντρωσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών, ανά τον κόσμο, αν και ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου εφαρμογές όπως το Skype και το WhatsApp έχουν απαγορευτεί.

Αν αποδειχτούν οι κατηγορίες που προσάπτονται στην εφαρμογή, τότε έχουν καταγραφεί εκατομμύρια συνομιλίες, κινήσεις, ακόμα και σχέσεις προσωπικού χαρακτήρα, όσων έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή

Τους χρήστες προειδοποιούν Google και Apple 

Η Google και η Apple φρόντισαν να αποσύρουν αμέσως την εφαρμογή από τις ηλεκτρονικές τους πλατφόρμες με την Google να δηλώνει πως η ToTok είχε παραβιάσει το.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ