TikTok: Δεν πουλάμε, δεν πουλάμε!

Τέλος στις φήμες που θέλουν την ByteDance να υποκύπτει στις προτάσεις πώλησης μέρους ή συνολικά την πλατφόρμα TikTok, έβαλε η κινεζική εταιρεία με ανακοίνωση της. 

Αφορμή για την διάψευση ήταν δημοσιεύματα που ήθελαν την εταιρεία να εξετάζει προτάσεις πώλησης της διάσημης εφαρμογής, καθώς οι πιέσεις προς τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας αυξάνεται από τις ΗΠΑ.

Στα δημοσιεύματα περιλαμβάνεται και ένα από το Bloomberg, το οποίο ανέφερε πως η ByteDance εξετάζει την πώληση μετοχών του TikTok. 

“Από καιρό σε καιρό μπορεί να διαβάζετε ιστορίες στα μέσα που δεν είναι αληθινές” αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία. “Σήμερα υπάρχει στα μέσα μια ανακριβής αναφορά η οποία ισχυρίζεται ότι η ByteDance εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μέρους ή συνόλου της TikTok. 

Από τη μεριά μας και από την πρώτη στιγμή αναφέραμε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, όμως τα δημοσιεύματα συνεχίζουν. Θέλω  να σας διαβεβαιώσω πως δεν είχαμε συζητήσεις με δυνητικούς αγοραστές του TikTok, αλλά ούτε και την πρόθεση να το κάνουμε” αναφέρει στην ανακοίνωση ο Άλεξ Ζου, εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Το TikTok, είναι η πιο ανερχόμενη εφαρμογή στην νεολαία και η εταιρεία θέλει τώρα να “κόψει” την πρόσβαση στο TikTok σε πολλές κινεζικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις αμερικανικές αρχές και το κοινό των ΗΠΑ σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών και να διασφαλίσει πως αυτά δεν θα είναι στον έλεγχο των κινεζικών σέρβερ, αλλά στις ΗΠΑ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ