Μια νέα δεκαετία στο gaming ξεκινάει με το Xbox Series X

Μετά από μήνες υποθέσεων τελικά η Microsoft ανακοίνωσε την επόμενη  της κίνηση στο χώρο του gaming.

Συγκεκριμένα εδώ και αρκετούς μήνες φημολογούνταν ότι η Microsoft σχεδιάζει πάνω σε μια πολύ “δυνατή” παιχνιδομηχανή όπου θα μπορεί να συναγωνιστεί αντίστοιχα το PS5 της Sony. 

Η κονσόλα είχε ανακοινωθεί πρώτη φορά στην φετινή E3 με την ονομασία Project Scarlett αποκαλύπτοντας ότι θα είναι με προσαρμοσμένο επεξεργαστή AMD, μνήμη GDDR6 υψηλού εύρους ζώνης και μονάδα αποθήκευσης σταθερής κατάστασης (SSD) αλλά και ότι θα κυκλοφορήσει μαζί με το Halo Infinity. Πέρα από αυτά δεν είχε ανακοινωθεί κάτι περαιτέρω με αρκετά άτομα να κάνουν υποθέσεις στο τι θα περιέχει η ίδια η κονσόλα και ποια θα είναι η τελική της δύναμη.

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να περιμένουν ότι δεν θα δουν κάποια άλλη ανακοίνωση μετά από την παρουσίαση στη φετινή E3 και ότι τα πλήρη αποκαλυπτήρια θα γίνονταν στην επόμενη αντίστοιχη παρουσίαση κοντά και στην ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Αυτά όμως άλλαξαν με τον Phil Spencer, εκτελεστικό αντιπρόεδρο gaming της Microsoft, να εμφανίζεται στα “The Game Awards 2019” όπου και αποκάλυψε την κανονική ονομασία αλλά και γενικά το πως θα φαίνεται εξωτερικά η κονσόλα.

Στην παρουσίαση που διεξάχθηκε ο Phil Spencer ανακοίνωσε πως η κονσόλα θα ονομάζεται επισήμως “Xbox Series X” και θα είναι “το πιο γρήγορο και το πιο δυνατό Xbox” και θα θέσει νέο πήχη για την απόδοση, την ταχύτητα και τη συμβατότητα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι τα 15 first-party στούντιο της Microsoft δούλευαν “στη μεγαλύτερη και πιο πολυποίκιλη συλλογή αποκλειστικών παιχνιδιών στην ιστορία της εταιρείας”.

Η Microsoft είπε πρόσφατα πως το όνομα του επόμενου Xbox θα περιγράφει τον σκοπό του, ενώ μάλιστα θα υποστηρίζει το Play Anywhere. 

Η παιχνιδομηχανή αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ