Το μεγαλύτερο 3D printed κτίριο στον κόσμο “φιλοξενεί” πλέον το Ντουμπάι!

Το Ντουμπάι θέλει να αποδείξει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας στον κατασκευαστικό κλάδο

Το Ντουμπάι φιλοξενεί πλέον το μεγαλύτερο, 3D εκτυπωμένο, κτίριο στον κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές της πόλης παρουσίασαν το κτίριο, το οποίο έχει ύψος 9,5 μέτρα και έκταση 640 τ.μ.!

Οι τοίχοι του κτιρίου είναι κατασκευασμένοι από μπετόν και δημιουργήθηκαν στο σημείο που βρίσκεται τώρα, με τη χρήση ενός τεράστιου 3D εκτυπωτή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του The National, για την κατασκευή του χρειάστηκαν μόλις 15 άτομα ενώ σε όλη τη διάρκεια παρήχθησαν 60% λιγότερα απόβλητα συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Η χρήση του εκτυπωτή μείωσε επίσης το κατασκευαστικό κόστος. Όπως δήλωσαν επίσημοι αξιωματούχοι, η συγκεκριμένη τεχνική “έριξε” το κόστος στα 272,264 δολάρια, από τα 680,660 δολάρια που απαιτούνται για μια κατασκευή τέτοιου μεγέθους με άλλο τρόπο.

Γενικότερα, η δημιουργία του κτιρίου αυτού είχε στόχο να λειτουργήσει ως απόδειξη των δυνατοτήτων της 3D εκτύπωσης στον κατασκευαστικό κλάδο. Όπως δήλωσε άλλωστε ο Dawoud Al Hajri, γενικός διευθυντής του Δήμου του Ντουμπάι “Η στρατηγική 3D εκτύπωσης του Ντουμπάι έχει ως στόχο να καταστήσει την πόλη παγκόσμια πρωτεύουσα της τεχνολογίας αυτής”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ