Γερμανία: Τα PC games φέρνουν αστρονομικά έσοδα μέχρι το 2023

Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών αυξάνεται ολοένα και περισσότερα και όχι μόνο από τους παίκτες, που ασχολούνται με το καθετί βγαίνει στην αγορά, αλλά και από τις πωλήσεις που γίνονται με κάθε τίτλο παιχνιδιού αλλά και σε ποια παιχνιδομηχανή ή και με ποιον υπολογιστή θα τρέξει καλύτερα.

Με περισσότερα από 34 εκατομμύρια άτομα να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή και γενικά video games, η Γερμανία είναι, μία από τις κορυφαίες αγορές ηλεκτρονικών παιχνιδιών παγκοσμίως.

Οι πωλήσεις των PC games, η οποία είναι μία από τις σημαντικές γεννήτριες εσόδων στη γερμανική αγορά παιχνιδιών, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα του GoldenCasinoNews.com, αυτό το τμήμα της αγοράς αναμένεται να φθάσει τα κέρδη των 787 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2023.

Αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 35 εκατ. ευρώ στα γερμανικά PC games την περασμένη χρονιά

Η αγορά των PC games στη Γερμανία έφθασε στο αποκορύφωμά της το 2011, όταν κέρδισε 834 εκατ. Ευρώ σε κέρδη. Στα επόμενα χρόνια, τα έσοδα της αγοράς μειώθηκαν σημαντικά. Το 2018 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών και ψηφιακών πωλήσεων, των συνδρομών και του πρόσθετου αμειβόμενου περιεχομένου, δημιούργησαν περίπου 620 εκατομμύρια ευρώ εισοδήματος και συνέχισαν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η Γερμανία θα τελειώσει το 2019 με έσοδα 655 εκατομμυρίων ευρώ στις πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Αυτοί είναι οι 3 κορυφαίοι τίτλοι PC και βιντεοπαιχνιδιών στη Γερμανία που χτύπησαν τα 3 εκατομμύρια αντίγραφα

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα δέκα καλύτερα PC παιχνίδια και βιντεοπαιχνίδια σε πωλήσεις στη Γερμανία έφθασαν τις 5,8 εκατομμύρια πωλήσεις μονάδων από τον Νοέμβριο του 2019.

Το FIFA 19 για το PS4 είναι το παιχνίδι με περισσότερα από 1,33 εκατομμύρια αντίτυπα που πωλήθηκαν.

Το Red Dead Redemption 2 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα με σχεδόν 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα, ακολουθούμενο από το Marvel’s Spider-Man με περισσότερα από 578.000 πωληθέντα κομμάτια.

Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες για βιντεοπαιχνίδια στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Το 2019 οι Γερμανοί δαπάνησαν σχεδόν 4,25 δισεκατομμύρια ευρώ σε όλα τα βιντεοπαιχνίδια και μέχρι το 2023 ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ