Motorola Razr 2019: Ο “θρύλος” επέστρεψε

Η Motorola πριν από λίγες μέρες παρουσίασε το νέο της smartphone το οποίο είναι και μια “επίσκεψη” στα πιο παλιά της κινητά και συγκεκριμένα στην σειρά Razr. 

Η “επιστροφή” των Flip Phones

Το διαφορετικό και ταυτόχρονα μοναδικό με το συγκεκριμένο smartphone είναι ότι είναι από τα πρώτα κινητά που διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη σε στυλ των προηγούμενων κινητών σειρά Razr. Το θέμα με την οθόνη που διπλώνει δεν τελειώνει εκεί διότι στην όψη φαίνεται σαν ένα από τα παλιά κινητά αλλά όταν ανοίγει κάποιος το “καπάκι” αποκαλύπτει την οθόνη Flex View 6,2 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 21: 9. Το κινητό είναι κατασκευασμένο με premium ανοξείδωτο ατσάλι και 3D Gorilla Glass, το εξωτερικό κέλυφος του προστατεύει την οθόνη.

Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά του Motorola Razr 2019 είναι ότι όταν γυρίζει στην κλειστή οθόνη οι δύο οθόνες εφάπτονται τελείως με αποτέλεσμα να μην περνάει σκόνη ή να ανοίγει τόσο εύκολα. Η συγκεκριμένη λειτουργία πέρασε από 20 διαφορετικά πρότυπα για να μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτή την δυνατότητα ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους από τον κόσμο. Επιπλέον, επανασχεδιάστηκε η κεραία ώστε να απαιτεί το μισό χώρο από ότι στα υπόλοιπα smartphones και προστέθηκε ειδική επικάλυψη στη συσκευή που προσφέρει αντοχή στο νερό και προστασία κατά των πιτσίλισμα. 

Η εξωτερική οθόνη ή αλλιώς Quick View display 2,7 ιντσών του RAZR παρέχει όλα αυτά που χρειάζεται κάποιος χωρίς να πρέπει να ανοίγει συνεχώς το κινητό. Συγκεκριμένα οι λειτουργίες bluetooth, wifi, ένταση ήχου, Hotspot και πολλά άλλα γίνονται χωρίς να ανοίξει κάποιος το κινητό του. Ακόμα μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις, να απαντάτε σε μηνύματα, να εκτελείτε πληρωμές, να ψάχνετε το αγαπημένο σας τραγούδι, να παίρνετε selfies και να χρησιμοποιείται το Google Assistant έχοντας απλά το καπάκι κλειστό.

Ένα κινητό για διαφορετική δουλειά

Το Motorola Razr 2019 διαθέτει τη Snapdragon 710, που έχει σχεδιαστεί για αποδοτικότητα ισχύος πάνω από ακατέργαστη απόδοση, σε αντίθεση με άλλες “ναυαρχίδες” που διαθέτουν την Snapdragon 855 και από του χρόνου την 865. Μπορεί να μην διαθέτει τον τελευταίο επεξεργαστή αλλά διαθέτει μπαταρία των 2,510-mAh για μεγάλες αντοχές. Αλλά το μοναδικό με τον 710 είναι ότι τροφοδοτεί τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του λογισμικού της κάμερας, συμπεριλαμβανομένων την “λειτουργία νυκτός” και την “έξυπνη αναγνώριση”.

Το Motorola Razr 2019 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το 2020, σε περιορισμένο αριθμό συσκευών. Δεν υπάρχει τιμή για την Ελλάδα ακόμα αλλά στις ξένες αγορές κυμαίνεται στα 1.500 δολάρια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ